Sağlık

TURKOVAC aşısı, 2 doz Sinovac aşısı olmuş gönüllülere uygulanmaya başlandı

Faz-3 emek harcamaları bitmeme fail acemi kimse koronavirüs (Kovid-19) aşısı "TURKOVAC", 2 doz Sinovac aşısı olmuş ve Kovid-19'a yakalanmamış gönüllülere 3. doz olarak uygulanmaya başlandı.

TURKOVAC aşısı, 2 doz Sinovac aşısı olmuş gönüllülere uygulanmaya başlandı
18-10-2021 13:30
Kayseri

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen ve faz-3 emek harcamaları bitmeme fail dünkü insan koronavirüs (Kovid-19) aşısı "TURKOVAC", 2 doz Sinovac aşısı olmuş ve Kovid-19'a yakalanmamış gönüllülere 3. doz olarak uygulanmaya başlandı.

ERÜ'den meydana getirilen yazılmış açıklamaya göre, faz-3 çalışmalarına bitmeme edilen domestik inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC, ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde gönüllülere uygulanıyor.

Faz-3 emek harcamaları kapsamında, hâlâ evvel 2 doz Sinovac aşısı olmuş ve Kovid-19'a yakalanmamış 18-59 gözyaşı arası gönüllülere, 3. doz anımsatma uygulaması olarak TURKOVAC yapılıyor.

İlk gönüllüye 3. doz olarak meri TURKOVAC'ın faz-3 emek harcamaları karşı bilgiler verici Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız, faz-3 kapsamında hâlâ evvel aşı sıfır gönüllülere TURKOVAC'ın uygulandığını ancak bundan sonra 2 doz Sinovac aşısı bulunan gönüllülere de anımsatma dozu olarak domestik aşının uygulanmaya başlandığını belirtti.

Faz-3 emek harcamaları kapsamında gönüllülerde ağırbaşlı tek taraf etkinin görülmediğini vurgulayan ve kâffesi vatandaşları TURKOVAC aşısı düşüncesince gönüllü olmaya çağırma fail Yıldız, "2 doz Sinovac aşısı olmuş ve Kovid-19'a yakalanmamış 18-59 gözyaşı arası gönüllülerimiz, TURKOVAC'a 3. doz uygulaması olarak e-nabız üstünden yahut 0352 438 00 67 telefon numarasından bize ulaşabilir." ifadelerini kullandı.

Gönüllü Erdoğan Özkan ise 2 doz Sinovac aşısının peşi sıra 3. dozda TURKOVAC gönüllüsü bulunduğunu anlattı.

Yerli aşı çalışmasına dayanak noktası bulunduğu düşüncesince bahtiyar bulunduğunu aktaran Özkan, vatandaşların gönül rahatlığıyla TURKOVAC yaptırabileceklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?