Sağlık

Türk termal suları kepeğe karşı kullanıldı, makale uluslararası dergi tarafından kabul edildi

Türkiye'nin keyif turizmindeki en ehemmiyetli değerlerinden Bolu ve Bursa termal suları, Türk Bilim müşterilerini tarafından saç sağlığı düşüncesince kullanıldı. Bu bölgede meydana gelen çalışmanın makalesi Avrupa'da ilmî ortak cildiye dergisi tarafından kabul edildi.

Türk termal suları kepeğe karşı kullanıldı, makale uluslararası dergi tarafından kabul edildi
26-11-2021 14:10

Türkiye'nin keyif turizmindeki en ehemmiyetli değerlerinden Bolu ve Bursa termal suları, Türk Bilim müşterilerini tarafından saç sağlığı düşüncesince kullanıldı. Biota tarafından meydana getirilen ilmî düzentileme ile geliştirilen ürünün klinik aktiflik verileri Avrupa'da yayınlandı. Yoğun kükürtlü Bursa Osmangazi ve Bolu Göynük termal suyu ile güçlendirilmiş Bioxcin Aqua-Thermal kepek şampuanının klinik bulaşık araştırması Dermatolog Doç. Dr. Erkin Pekmezci tarafından gerçekleştirilmişti. Yapılan çalışmanın neticeleri İtalyan ‘Esperienze Dermatologiche' ünlü ilmî dergi tarafından kabul edildi; ‘Cosmetic antidandruff shampoo found biçimli more effective than ketokonazole shampoo: probable contribution of thermal mineral water' isminde makale ile ürünün kepeğe karşı sansasyonel bulunduğunu ilmî yerine da gözler önüne serildi.

Hem girintisiz çıkıntısız bununla beraber derin kepeğe karşı aktif
Hekim müşahede çalışmasına 15 kadın, 15 beyden oluşan ve derin kepek problemi canlı hep 30 fahri katıldı. Araştırma ile ilgilendiren mütekellim Biota Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Türkoğlu, “Kükürt muhtevalı Bursa Osmangazi ve Bolu Göynük termal sularıyla geliştirdiğimiz ürünümüz Sağlık Bakanlığı bildirimleri yapıldıktan sonraları Doç. Dr. Erkin Pekmezci tarafından girintisiz çıkıntısız ve derin kepek problemi canlı şahıslarda imtihan edildi. Teste dahil olan gönüllülere, şikayetlerine hususi yerine mücehhez müşterek şampuan verileceği belirtildi. Kontrol grubunda ise gene bire müşterek şikayetlerde beğenilen medikal müşterek kepek şampuanının arazi almış bulunduğu çalışmada, katılımcılardan sunulan şampuanı müşterek hafta ortamında 2-3 devir arayla toplamda üç kat uygulaması ve herhangi müşterek kullanımda 3-4 zaman saçlarını köpüklenen yerine beklettikten sonraları durulaması istendi. Ürünlerin uygulanmasının öncesinde ve daha sonra pullanma, kabuklanma, kızarıklık ve kaşıntı parametrelerine uyarınca yorum yapıldı. Sonuçlar istatistiki yerine değerlendirildi. Değerlendirme kararında imtihan edilen herhangi müşterek dü ürünün de kızarıklık, pullanma, kabuklanma ve kaşıntı açısından manalı düzelme seviyelerinde bulunduğu gözlenirken, ürünümüzün medikal şampuana uyarınca hâlâ efdal müşterek tesirinin bulunduğu saptandı. Klinik testler sonrası şampuanının, kepek ve derin kepek sorunlarında yüzdelik 100'e vasıl etkilerinin bulunduğu görüldü” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?