Dünya

Tunus önümüzdeki yıl referandum ve parlamento seçimleri için sandık başına gidecek

Tunus Devlet Başkanı Kays Said, önümüzdeki yıl kanun reformunun 25 Temmuz'da, er parlamento seçimlerinin ise 17 Aralık'ta düzenleneceğini duyurdu.

Tunus önümüzdeki yıl referandum ve parlamento seçimleri için sandık başına gidecek
14-12-2021 00:23

Tunus'ta önümüzdeki yıl ahali sandık başına gidecek. Tunus Devlet Başkanı Kays Said meydana getirdiği açıklamada, önümüzdeki yıl kanun reformu için 25 Temmuz'da referandum, 17 Aralık'ta ise er parlamento seçimlerinin düzenleneceğini duyurdu. Anayasada yapılacak değişikliklerin hanuman ayından itibaren çecik bariz ortak çevrimiçi istişareyi arkasından yapılacağını aktaran Said, toy seçime denli parlamentonun askıda kalacağını laflarına ekledi.

Devlet Başkanı Said, 25 Temmuz gecesi Kartaca kentindeki Devlet Başkanlığı Sarayı'ndan gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında, "ülkenin tehlikede olduğu" sebebi öne sürülerek Tunus Başbakanı Hişam El-Meşişi'yi görevden aldığını ve meclisin yetkilerini dondurduğunu duyurmuştu. Said, 22 Eylül'de kendine enli yetkiler tanıdıkları olan toy kararnameler yayımlamış ve Bakanlar Kurulu parlamentoya değil Devlet Başkanına hakkında mesul bir vaziyete gelmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?