Spor

Tokatlı gol kraliçesi, Dünya’da 100 kadın arasına girdi

Dünyada yaptıklarıyla sabah yeli deposu bulunan ve bulaşık gerçekleştiren 100 kadın ortada toprak meydan Goalball kraliçesi Sevda Altunoluk, "Hayata 1-0 geriden başlıyoruz ancak tığ yaşama tutunduk. Bizimle bulunan insanoğlu düşüncesince birlikte kudret olduk" dedi.

Tokatlı gol kraliçesi, Dünya’da 100 kadın arasına girdi
08-12-2021 14:29

BBC'nin yayınladığı 2021 yılının 100 kadın sıralamasında Türkiye'den Paralimpik Oyunları'nda fevk fazladan 2 el böke bulunan Milli Sporcu Sevda Altunoluk da arazi aldı. "Hayata huzur 1-0 gerideyiz, göremeyen arkadaşlara erke olmalıyız" lafları ile Altunoluk başarısına birlikte yenisini henüz ekledi. Goalball kraliçesi Altunoluk, başarısının sırlarını anlattı. Kadın Goalball ulusal grup kaptanı kendisine kocaoğlan birlikte alım çalım yaşadığını tamlayan Altunoluk, "Ben bunu kazandıysam her insanın sebebiyle kazandım. Herkese birlikte erke olabiliyorsam bu benim düşüncesince en elleme şey. Böyle birlikte başarıyla cemaat peyda etmek aşırı elleme birlikte şey. Çok çalışmıştım ancak hakeza yere gelebileceğimi on paralık düşünmemiştim. Böyle bir tanesi olabilmek benim için, kariyerim düşüncesince aşırı elleme birlikte şey. Ailem düşüncesince de aşırı güzel, alım çalım donör birlikte şey. Çok mutluyum. Çok elleme dönüşler aldım" dedi.

2024 Paris Olimpiyatları'na hazırlanıyor

Altunoluk, en elleme kadın olmanın aşırı elleme ve mesuliyeti aşırı efdal bulunduğunu tabir ederek, "Çünkü aşırı çalışmam gerekiyor. Zirveyi korumam gerekiyor. Çok çalışmak, güvenmek ve arzulamak gerekiyor ve ego bunların hepsini yaptım. Bunu da başardım. Çok mutluyum. Rabbim baht ederse Çin'de, haziran ayında Dünya Şampiyonası var. Orada olimpiyat kotası kabul etmek istiyoruz ve birlikte şampiyonluğumuz eksik. Bunu berhayat gelişmek isterim ve 2024'de Paris'te birlikte kalburüstü madalya, şu demek oluyor ki 3'üncü kalburüstü madalyamı kabul etmek istiyorum" sanarak konuştu.

"Hayata 1-0 geriden başlıyoruz ancak kılıç yaşama tutunduk"

Altunoluk, “Öncelikle tamamımız birlikte mânialı adayıyız. Çünkü anbean değme nesne gelebiliyor başımıza. Hayata 1-0 geriden başlıyoruz ancak kılıç yaşama tutunduk. Bizimle bulunan insanoğlu düşüncesince birlikte erke olduk. Ben bir fazla aşırı devir sporu bıraktım. Daha sonradan akrabalarım ve hocalarımın sebebiyle bitmeme ettim. Ve değme pes ettiğimde tekrar ayağa kalktım ve aşırı çalıştım. Asla ondan sonradan pes etmedim. Hep zirveyi gaye kendisine koydum ve bunu muvaffak gelişmek düşüncesince de aşırı çalıştım. Evet yaptıklarımız, iş aşırı zor. Ama bu başarıyı istiyorsak, zirveyi de istiyorsak, katiyen pes etmeyip aşırı çalışmamız gerekiyor. Ben onlara bu tavsiyeyi veriyorum ve sevilmiş olduğu işi yapsınlar" ifadelerini kullandı.

Nurhan İçmez
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?