Dünya

Suriye'de yıldırı örgütü YPG/PKK ile Esed rejimi ortada çıkan arbedede 3 çırçıplak öldü

Suriye'de Deyrizor’un güneydoğu kırsalındaki Aşşara alanında yıldırı örgütü YPG/PKK ile Esed rejimi ortada çıkan arbedede 3 çırçıplak yaşamını kaybetti.

Suriye'de yıldırı örgütü YPG/PKK ile Esed rejimi ortada çıkan arbedede 3 çırçıplak öldü
08-02-2022 14:41
Deyrizor

AA'nın evcil kaynaklardan edinmiş olduğu bilgiye göre, cemaziyelevvel Aşşara sahasında Fırat Nehri'nin şark yakasından batısına mahrukat kaçaklığı özne ortak kadro dolayısıyla yıldırı örgütü YPG/PKK ile Esed rejimi ortada alevli çatışmalar yaşandı.

Terör örgütü YPG/PKK, Fırat Nehri üzerinden, Curzi köyünden Deblan köyüne yer yağı kaçakçılığı özne ortak gruba silahlı dominant düzenledi.

Söz konusu kaçakçı grup, Esed diyetinin kontrolündeki Deblan köyüne kaçtı.

YPG/PKK'nın bu gruba açmış olduğu ateşe rejim güçlerinin yanıt vermesi hakkında arbede çıktı.

Silahlı arbede sonucunda, Fırat Nehri'nin batısında Esed diyetinin kontrolündeki Deblan ve Greybe köyünden ikisi bebek ve birisi avrat 3 çırçıplak yaşamını kaybetti.

Çatışmaların tün saatlerinde şiddetlenmesi üzerine, YPG/PKK'nın işgalindeki Curzi, Süveydan ve Ebu Hardub köyleri ile Esed diyetinin kontrolündeki Deblan ve Greyba köyünden onlarca eş evlerine bırakma geçirmek durumunda kaldı.

Fırat Nehri'nin şark yakasından batısına mahrukat kaçaklığı özne gruplar yüzünden yıldırı örgütü YPG/PKK ile Esed rejimi ortada devir zamane çatışmalar yaşanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?