Ekonomi

Suluova TDİ Besi OSB, Avrupa devleri arasına girecek

Türkiye'nin evvel ve en iri tarıma ilgili duygu besi düzenli uran bölgesi bulunan Suluova TDİ Besi OSB, acemi tevessü arttırma alanıyla beraberce Avrupa'nın devleri ortada arazi alacak.

Suluova TDİ Besi OSB, Avrupa devleri arasına girecek
28-11-2021 10:04

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, hayvancılıkta üretim, kamet ve erke dalında konuşu döngünün tamamının karşılandığı 95 hektarlık bölgede yüzdelik 100 doluluk oranına vasıl Suluova Tarıma Dayalı İhtisas(TDİ) Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) tevessü sonucu sunulan arttırma alanıyla kapasitesini kestirmece 2 katına çıkaracağını açıkladı. Yönetim yerleşmiş başkanlığını icra ettiği Suluova TDİ Besi OSB'deki hususi bu piyasanın işlettiği çağdaş et bütünleşmiş tesisinden Çin ve Ortadoğu ülkelerine mahsul satışı yapıldığına yer veren Vali Masatlı, “Burası Türkiye'nin en şişman besi düzenli uran bölgesi. Genişleme çalışmasıyla baş başa Avrupa'nın en büyükleri arasına girmeyi hedefliyoruz” dedi.

Çin ve Ortadoğu ülkelerine mahsul gönderiliyor

31 besi, 3 uran parseli edinmek neredeyse 10 bin kocabaş efsanevi yetiştirme kapasitesine eş Suluova TDİ Besi OSB'de çalışkanlık yayınlayan çağdaş et bütünleşmiş tesisinin günce averaj 400 kocabaş efsanevi kesiminin yapılabilecek kapasiteye eş olduğuna yer veren Mustafa Masatlı, “Bu tesisimiz dünyanın en dobra tesislerinden müşterek tanesi. O tesisimizle de övünüyoruz. Çin ve Ortadoğu devletleri ilkin edinmek neredeyse gelişigüzel tarafa buradan et gönderiyoruz” niteleyerek konuştu.

“Suluova'yı Türkiye'nin al et merkezlerinden bir tanesi biçimine tahvil yolundayız”

Suluova TDİ Besi OSB'de 63,5 hektarlık arttırma bölgede endamsız müddette yaşama geçmesi planlanan yatırımların faaliyete başlamasıyla baş başa kocabaş efsanevi varlığının 18 bine çıkarılmasının öngörüldüğüne yer veren Masatlı, “Suluova'yı Türkiye'nin al et merkezlerinden bir tanesi biçimine tahvil amacında icraat yürütüyoruz. Başta bizlere zevahir çizen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın yetkililerine baş döndürücü teşekkürname ediyoruz” biçiminde konuştu.

Atık gübreler 52 bin hanenin cazibe enerjisi karşılıyor, ekincilik arazilerinde kullanılıyor

Büyüklüğü ve etkinliğiyle evren standartlarında üretimden kesime, atıkların enerjiye dönüştürülmesinden zirai basma yerine kullanıma sunulmasına derece konuşu döngünün tamamının karşılandığı bölgedeki basma gazı tesisi Türkiye'de müşterek tane noktaya yerleşmiş en efdal kapasiteye eş olması açısından müşterek geçmiş olma ayrıcalığı taşıyor. Tesiste atılan gübreler 2019 yılından beri cazibe enerjisi üretiminde kullanılıyor. Bu yolla 52 bin hanenin cazibe enerjisi karşılanırken diyar ekonomisine salname 7 milyon 580 bin dolar yardım sağlanıyor.
Ayrıca basma gazı tesisine ilişkin basma fabrikasıyla yetiştiricilerin en şişman sorunları bulunan gübresel atıkların değerlendirilmesi konusu da çözüme kavuşuyor. Böylece gübresel atıkların insanoğlu ve mekân üstündeki menfi tesirleri ortadan kaldırılırken hazır para ve sert gübreye dönüştürülen bu atıklar ekincilik arazilerinde de kullanılarak ehemmiyetli müşterek dönüşümle diyar ekonomisine yardım sağlanıyor.

Üretim, kamet ve erke denli döngülerin indinde birde efsanevi sağlığı merkezi mevcut Suluova TDİ Besi OSB'de aşılama, laboratuvar tetkikleri, efsanevi kayıtları, kocabaş efsanevi ithalatı takipleri ve baytar hizmetleri durumunda sunuluyor. Hayvan sağlığı ve hastalıkları, güruh yönetimi, efsanevi bakım, hizmetçi ve rasyon istihzar denli mevzularda beceri müşavirlik hizmeti veriliyor.

Murat Çelik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?