Spor

Sokakların kaykaylı gezgininin gayesi ulusal takım

Çocukluğundan bu yana Ankara sokaklarını kaykayla dolaşan 23 yaşındaki Mert Cem Erbayraktar, kesintisiz fiilen Kaykay Milli Takımı'na girebilmeyi amaçlıyor.

Sokakların kaykaylı gezgininin gayesi ulusal takım
03-11-2021 11:46
Ankara

Çocukluğundan buyana Ankara sokaklarında kaykayla dolaşan 23 yaşındaki Mert Cem Erbayraktar, aralıksız idman yaparak, Kaykay Milli Takımı'na girebilmeyi hedefliyor.

Kaykay isteği 13 yaşlarında başlamış olan Erbayraktar, evvela evinin bulunmuş olduğu açıklık sokaklarda hâlâ sonradan da Ankara Meclis Parkı'ndaki akla yatkın bölgelerde idman hazırlamaya başladı.

Yaşadığı sakatlıklara karşın çocukluk sevdasından vazgeçmeyen Erbayraktar, 2018'de kendisi kabil kaykay tutkunu dostlarıyla Ankara Kaykay Kulübü'nü kurdu.

Kulüp içerisinde çalışmalarını sürdüren Erbayraktar, hem kendisi kabil çoluk çocuk esermek bununla birlikte Kaykay Milli Takım oyuncusu kazanmak düşüncesince çalışıyor.

"İlk kaykay parkını katıldığım ortak müsabakada gördüm"

Mert Cem Erbayraktar, AA muhabirine, çocukken abisine özenerek, onunla bu arada sokaklarda kaykay sürmeye başladığını söyledi. Kaykayın levent boylu müddet spor namına değerlendirilmediğini, bu nedenden dolayı baş döndürücü ortak tomar kaykay parkı bulunmadığını tamlayan Erbayraktar, şöyleki konuştu:

"(Kaykay sürüyorum) dediğinizde, 'Çocuk musun?' diyorlardı. O nedenden dolayı kaykay parkları anımsamak da bizim düşüncesince zordu. Ben de sokaklarda başladım, sokaklarda bitmeme ettirdim. Hatta evvel kaykay parkını katıldığım ortak müsabakada gördüm. Ankara'da bugüne denli on paralık kaykay parkı yoktu lakin toy oluşturulan Başkent Millet Bahçesi'nde baş döndürücü şişman ortak kaykay parkı var. Bu, bizim düşüncesince şişman ortak olanak oldu."

"Kayarken kendimi bulutların üzerinde kabil hissediyorum"

Erbayraktar, bundan ahir hayalinin ulusal takıma tahavvül etmek bulunduğunu dile getirerek, "Umarım ülkemizi asimilasyon edebilirim. Çünkü kaykay benim çocukluk hayalim. Kendimi, hayatımı bu spora adadım. Kayarken kendimi bulutların üzerinde kabil hissediyorum. Bütün negatif etkileri unutuyorum ve baş döndürücü eğleniyorum. Umarım artık da istediğim kabil bitmeme edebilirim." dedi.

Kaykayın riskli ortak spor olduğunu, bu nedenden dolayı kalın pıtrak hata geçirdiğini tamlayan Erbayraktar, hepsi olumsuzluklarına karşın bu sporu sevdiğini ve levent boylu seneler bitmeme yol açmak istediğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?