Gündem

Sivas’ta Eskimo usulü balık avı

Sivas'ta hile balıkçıları dondurucu soğuklara aldırış etmeden Kızılırmak'a atak etti, Eskimo usulü ile balık avı nazarıitibar çekti.

Sivas’ta Eskimo usulü balık avı
31-01-2022 17:13

Sibirya soğuklarının yaşandığı Sivas'ta kutupları aratmayan sahneler ortaya çıktı. Sivas'taki yem balıkçıları dondurucu soğuklara aldırış etmeden Kızılırmak'a akış etti. Sıfırın altında 15 dereceye vasıl soğuklara karşın Kızılırmak kenarı balıkçılarla doldu taştı. Kimileri yem ile avlanırken kimileri de dededen kalma Eskimo usulleri ile avlandı. Tarihi ekşimik güreşçi köprüsü civarlarında avlanan balıkçılar evvel ırmağın yüzeyindeki buz tabakasını teber ile kırdı. Kırılar yerden su dalgalandırılarak kaçırılan balıklar bin sene öncede makbul enteresan ortak düzenekle yakalandı.

Balık avlamanın verdiği keyfin dondurucu soğuğun önüne geçtiğini tamlayan Furkan Peker, iklim koşulları ne olursa olsun haftada dü el balık avına çıktığını belirterek, “Genelde haftada birkaç el bunu tekrarlıyoruz. Şuanda elhak balık sezonu bulunduğu düşüncesince aralık esna arkadaşlarımızla gelip balık tutuyoruz. Balık işi az buçuk leziz ortak iş bulunduğu düşüncesince itici sert etkilemiyor. Akşama kalmadan tuttuğumuzu alıp gideceğiz” dedi.

Bin salname mekanizma ile avlandılar
Kızılırmak kenarında Eskimo usulleri ile avlanan Sadık Çetin de basmator adı maruz en emektar balık terviç araçlarından bir tanesini kullandıklarını söyledi. Çetin, “Kıyı yandan balıkları kovalıyoruz buradan toru havaya akıllıcasına kaldırıyoruz. Bu biçimde avlanıyoruz. Bu uğraşı bulunduğu düşüncesince itici baş döndürücü başağrısı olmuyor” dedi.

İLGİLİ VİDEO
Sivasta Eskimo usulü balık avıSivas’ta Eskimo usulü balık avı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?