Dünya

Rusya’nın Ukrayna'nın Nikolaev ve Mariupol kentlerine saldırıları aralıksız devam ediyor

Rusya, engelleme etmiş olduğu Ukrayna'nın Nikolaev ve Mariupol kentlerine düzenlemiş olduğu saldırılara akşam süresince aralıksız devam etti. İki şehirde de akşam süresince gökyüzü, Rusya çeşidinden atık bombalarla aydınlandı.

Rusya’nın Ukrayna'nın Nikolaev ve Mariupol kentlerine saldırıları aralıksız devam ediyor
12-03-2022 07:47

Rusya'nın, Ukrayna'ya düzenlemiş olduğu saldırılarının 16. gününde ülkenin birtakım kentleri baştan Rus ordusunun amacı oldu. Rusların en aşırı saldırı düzenlemiş olduğu Nikolaev ve Mariupol kentleri, Rus ordusu çeşidinden hem uçaklarla aynı zamanda roketlerle bombalandı. Mariupol kentinde güneş meydana getirilen saldırılar akşam de aralıksız devam etti. Mariupol'de birtakım taharri memuru polis iskân sahalarına roketlerin sadme etmiş olduğu öğrenildi. Kentin birtakım noktalarında ise Rus ve Ukrayna askerleri ortada çıkan meskun yer çatışmalar devam ederken, Ukrayna askerleri ise roketlerle kalıntıya dönen binaları kendilerine yer edinip Rus askerlerine dirlik geniş silahlar ile direnmeyi sürdürüyor.

Ukrayna'nın saldırı altında mevcut ortak apayrı kenti bulunan Nikolaev'de ise akşam süresince Rus ordusunun saldırıları devam etti. Rusya çeşidinden atılmış roketlerin birtakım iskân sahalarına sadme etmiş olduğu görülürken, birtakım binalara da roketlerin sadme etmiş olduğu öğrenildi. Nikolaev'de ortak şişman konuta sakıt füze zımnında ortak apartmanda ise âşık çıkmış olduğu öğrenilirken, bu binalarda sivillerin olup bulunmadığı anlamında daha resmi ortak izah yapılmadı. Rus ordusunun hem Mariupol aynı zamanda Nikolaev'de saldırıları hala devam ediyor.

Erhan Altıparmak
 

İLGİLİ HABER
Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov: “Rusya, kışkırtma düşüncesince Belarusu vuracak” Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov: “Rusya, kışkırtma düşüncesince Belarus’u vuracak”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?