Dünya

Rusya’dan büsbütün ayrılan ecnebi şirketlere hızlandırılmış batkınlık süreci uygulanacak

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, ülkede üretimlerini durdurup çalışanlarını işten çıkartan ecnebi şirketlere, batkınlık süreçlerini hızlandırarak karışma edeceklerini söyledi.

Rusya’dan büsbütün ayrılan ecnebi şirketlere hızlandırılmış batkınlık süreci uygulanacak
04-03-2022 14:58
Moskova

Rus hükümetinin genel ağ sitesinde arazi meydan açıklamada, Belousov’un yaptırımlar dolayısıyla aşırı sayıda ecnebi firmanın Rusya’dan ayrılmasına bağlı değerlendirmelerine arazi verildi.

Rusya’daki ecnebi firmaların uğrunda üç alternatif olduğunu tabir fail Belousov, “İlk seçenek, firmanın Rusya'da faaliyetlerine bitmeme etmesi ve ayrımsız sürede istihsal düşüncesince lazım hammadde, materyal tedarikini sağlaması ve çalışanlarına yükümlülüklerini hesabına getirmesidir.” dedi.

Belousov, ecnebi firmaların ikinci seçeneği namına pay devrine ayraç ederek, “İkinci seçenek, ecnebi hissedarların rakamlarını yerli ortaklara devretmeleridir. Bu firmalar gelecekte Rusya pazarına arka deveran fırsatına ehil olacaklar. Bazı yatırımcılar elhak bu fırsattan yararlandı.” niteleyerek konuştu.

Üçüncü seçenekte ise Rus hükümetinin şirketlere müdahalede bulunacağını kaydeden Belousov, “Şirket Rusya'dan ayrılmaya değişmeyen verir, üretimi kapatır ve mensupları işten çıkarırsa, hızlandırılmış batkınlık süreci ile karışma edeceğiz. Çünkü bizim kesin önceliğimiz yurttaşlarımızın istihdamını ve toplumsal refahını korumaktır.” ifadelerini kullandı.

Belousov, Rusya’dan boşanmak istemeyen aşırı sayıda ecnebi kuruluşa ise vatanlarında dip ortak siyasal bası yapıldığını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?