Dünya

Rusya’daki savaş karşıtı gösterilerde gözaltı sayısı bin 700’ü aştı

Rusya'nın Ukrayna saldırısının arkası sıra özellikle Moskova kazanmak kabilinden 53 şehirde süregelen savaş karşıtı gösterilerde gözaltına tahsil edilen insan sayısı bin 700'ü geçmiş olduğu bildirildi.

Rusya’daki savaş karşıtı gösterilerde gözaltı sayısı bin 700’ü aştı
25-02-2022 07:46

Rusya'nın sabahleyin saatlerinde Ukrayna'ya atak başlatmasının arkası sıra Rusya'da binlerce ad sokaklara döküldü. Rusya'nın elden sadece topu topu kentlerine yayılan gösteriler başşehir Moskova, St. Petersburg ve Krasnodar ve Ekaterinburg kabil kentlerde büyürken kollukçu göstericilere dahil etti.

Bağımsız birlikte müşahit grubu bulunan OVD-Info, Rusya genelinde bin 734 göstericinin gözaltına alındığını açıklayarak, Moskova'da 955, St. Petersburg'ta 425, Krasnodar'da 57, Ekaterinburg'ta 39 ve başka kentlerde de 30'dan çok ad gözaltına alındığını aktardı.

Gösteriler 53 kente yayıldı

Rusya'nın bütün 53 ayrı kentinde gösteriler bitmeme ederken, Rusya Soruşturma Komitesi, savaş karşıtı gösteriler zımnında anket başlatıldığını duyurdu. Soruşturma Komitesi, gösteriler esnasında nice göstericinin manşet kuvvetlerine taş, aldatılma ve molotof mahlut ile saldırdığını belirterek, gözaltında tutulan insanların ifadelerinin alınmaya başlandığını aktardı.

Erhan Altıparmak
 

İLGİLİ HABER
AB Liderleri Rusyaya ek yaptırımları benimseme etti AB Liderleri Rusya'ya ek yaptırımları benimseme etti
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?