Dünya

Rusya'da mahkumlara işkence ve dayağın yeni görüntüleri ortaya çıktı

Rusya'da geçtiğimiz aylarda mahkumlara işkence ve kötek görüntülerinin basına sızmasının arkası sıra vakaya bağlı yeni sahneler ortaya çıktı. Gardiyanlar mahkumlardan birine taarruz etti, ötekini ise camdan alçak attı.

Rusya'da mahkumlara işkence ve dayağın yeni görüntüleri ortaya çıktı
20-12-2021 21:59

Geçtiğimiz aylarda Rusya'nın Saratov kentindeki birlikte cezaevinde mahkumlara geçerli şiddet, işkence, kötek ve taarruz görüntülerinin kamuoyuna yansımasından sonradan Rusya Federal Cezaevi Servisi (FSIN) Bölge Müdürü, hapishane müdürü ve nice gardiyan görevden alınarak yargılanmalarına başlanmıştı. Görüntüleri kamuoyuna servis fail birlikte genel ağ platformu, geçmiş Rusya parlamentosunun madun kanadı Duma'da işkenceci başöğretmen ve gardiyanların 12 sene mahpus cezasıyla çarptırılmasına ilişikli kanun tasarısının ikrar edilmesinden sonradan mahkumlara müteveccih işkence ve dayağa ilişik yeni sahneler paylaştı. Ortaya çıkan yeni görüntülerde, hücrede gardiyanlarla tartışan mahkuma sertlik uygulandığı, hâlâ sonradan ranzaya sıkıştırılan mahkuma birlikte gardiyanın taarruz etmiş olduğu ve asayiş kamerası görüntü almasın niteleyerek apayrı birlikte gardiyanın ranzanın adına birlikte denk serdiği görüldü. Başka birlikte görüntüde ise, gardiyanların gine birlikte mahkuma sertlik uyguladığı ve arkası sıra cezaevinin penceresinden aşağıya atılmış olduğu görüldü.

Olaylara bağlı 200 gigabayt görüntü var
Görüntüleri paylaşan genel ağ platformu, ellerinde 200 gigabayt boyutunda tecavüz, sertlik ve kötek görüntüleri olduğunu aktarırken, nice hapishane görüntülerinin de FSIN çeşidinden ele geçirilmemesi düşüncesince silindiğini tez etti.

Rusya'da ortaya çıkan yeni sahneler yeni birlikte ağız dalaşı başlatırken, ihtilaf Rus Duması'nda işkenceci gardiyan ve görevlilerin 12 sene mahpus cezası ile yargılanması kararını az bularak, cezanın arttırılmasını istedi.

Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?