Teknoloji

Roketsan'ın 'KMC Silah Sistemi' tanksavar bölüklerinin gücüne kuvvet katacak

Sistem hem durarak bununla birlikte cereyan biçiminde atış kabiliyeti ile UMTAS, L-UMTAS ve CİRİT füzelerini erdemli darbe gücü ile ateşleyebiliyor.

Roketsan'ın 'KMC Silah Sistemi' tanksavar bölüklerinin gücüne kuvvet katacak
01-02-2022 11:56
İstanbul

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, geliştirdikleri Kaideye Monteli CİRİT (KMC) Silah Sistemi'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tanksavar bölüklerinin gücüne kuvvet katacağına inandıklarını belirtti.

İkinci, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, taktik roket tabanca sistemi KMC'nin, ağız ağıza domestik ve ulusal imkanlarla Roketsan ailesinin üyesi Türk mühendisler ve teknisyenler kabilinden geliştirildiğini söyledi.

Sistemin özelliklerine bağlı İkinci, şu değerlendirmede bulundu:

"KMC Silah Sistemi, faziletli cereyan kabiliyeti, 360 adım devir niteliği ve taşıt içinden arama edilebilen kararlı taret sistemi ile çakılı ve neşeli hedeflere hakkında atış yapabilmektedir. Yine, domestik ve ulusal imkanlarla geliştirilen UMTAS, L-UMTAS ve CİRİT aşama faziletli hassasiyete eş ve yıkma gücü faziletli tanksavar füzelerinin birlikte arada kullanılabiliyor olması, sistemimizin çarpan tesiri mucit ehemmiyetli yeteneklerinden biridir. İnanıyoruz ki geliştirdiğimiz bu sistem, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kabadayı tanksavar bölüklerinin gücüne kuvvet katacak."

8 kilometre menzile genişliğinde faziletli darbe kabiliyeti sunuyor

Roketsan'ın verdiği bilgilere göre, tanksavar bölüklerine arttırma kabiliyet kazandırma benzeri başlatılan KMC Silah Sistemi Projesi, UMTAS, L-UMTAS ve CİRİT füzelerini atabiliyor. Proje kapsamında Konya/Karapınar'da yürütme edilen sağlık muayenesi ve onama atışında belirlenen hedefler değerli birlikte biçimde vuruldu.

2014 senesinde nitelikli edilen KMC Silah Sistemi, bugüne genişliğinde hem esmer bununla birlikte çokluk platformlarına başarıyla bütünleşmiş edilerek imtihan edildi. Sistem hem durarak bununla birlikte cereyan biçiminde atış kabiliyeti ile UMTAS, L-UMTAS ve CİRİT füzelerini faziletli darbe gücü ile ateşleyebiliyor. Sistem ayrıca, kullanıcısına, değişik konfigürasyonlarda atış kabiliyeti sunuyor.

Sistem hem lazer bununla birlikte IIR güdülebilen 3 değişik tipteki füzeyi atabiliyor. Stabilize tareti sebebiyle 40 kilometre hıza genişliğinde cereyan halindeyken atış kabiliyeti sağlayıcı KMC Silah Sistemi, kullanıcıya 8 kilometre menzile genişliğinde faziletli darbe kabiliyeti sunuyor. Bu sistem, ayrıca, üstünde taşımış olduğu faziletli uygulayım bilimi ürünü elektrokardiyografi gözlükçü sistemle 20 kilometre menzile genişliğinde da sezme ve erkete faaliyeti yürütebiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?