Dünya

Putin ve Macron 'Ukrayna ve toptan gıda güvenliğini' görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile “Ukrayna’daki gidişat ve global gıda güvenliği” mevzularını ele aldı.

Putin ve Macron 'Ukrayna ve toptan gıda güvenliğini' görüştü
03-05-2022 17:53
Moskova

Kremlin Sarayı’ndan meydana getirilen açıklamada, Putin'in telefon görüşmesinde Macron’u baştan göreve seçilmesinden çevre kutlama kartı etmiş olduğu bildirildi.

Ukrayna’daki gidiş ile ait düşünce alışverişinde bulunulduğu tamlanan açıklamada, Putin’in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinde varılan barışma gereği Mariupol’de Azovstal Metalürji Fabrikası’ndan sivillerin tahliyesi müdahale peyda etmek kadar Ukrayna’daki saldırı karşı bilgelik verdiği tabir edildi.

Açıklamada, “Avrupa Birliği’ne (AB) uzuv ülkelerin Ukrayna düzenlilik güçlerinin harp suçlarını görmezden gelmelerine, Donbas’taki site ve kasabalara müteveccih koyu bombalama ve bunun kararında sivillerin yaşama veda etmesine nazarıitibar çekildi. Batı'nın Ukrayna’ya tabanca tedarikini durdurmanın yanında Kiev makamları üstünde akla yatkın ortak ağırlık uygulayarak bu vahşeti durdurmaya asistan olabildiği kaydedildi.” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna ile danışmalar karşı Putin’in, Kiev'in tutarsızlığına ve ağırbaşlı çalışmalara tedariksiz bulunmasına karşın Rus tarafının hala diyaloğa belirgin bulunduğunu vurguladığı dökme açıklamada, “Fransız tarafı, ortaya çıkan toptan gıda güvenliğini ölçü sorunuyla ait endişelerini dile getirdi. Bu bağlamda Vladimir Putin, bu konudaki durumun ilk önce Batılı ülkelerinin yaptırımları dolayısıyla ağdalı bulunduğunu vurgulayarak toptan geri hizmet ve muvasala altyapısının kesin işleyişinin önemine nazarıitibar çekti.” ifadelerine toprak verildi.

Açıklamada, temasların türlü düzeylerde bitmeme etmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?