Sağlık

Pfizer, Kovid-19'a gönül rahatlığı ağızdan tahsil edilen çıkar yol düşüncesince lisans anlaşması imzaladı

Amerikan deva firması Pfizer'ın toy yüz koronavirüse (Kovid-19) huzur geliştirdiği ve dudak eliyle tahsil edilen antiviral ilacın üretimi ve dağıtılması düşüncesince İlaç Patent Havuzu (MPP) ile fahri lisans anlaşması imzaladığı açıklandı.

Pfizer, Kovid-19'a gönül rahatlığı ağızdan tahsil edilen çıkar yol düşüncesince lisans anlaşması imzaladı
16-11-2021 15:16
Cenevre

BM'nin Cenevre ofisindeki matbuat toplantısında mütekellim arsıulusal afiyet kuruluşu Unitaid'in sözcüsü Herve Verhoosel, Pfizer'ın ortak süredir üstünde çalışmış olduğu PF-07321332 isminde dudak kanalıyla tahsil edilen ilaca bağlı akıbet gelişimleri paylaştı.

Kovid-19'a huzur geliştirilen bu ilacın tanıtma adı üretimi düşüncesince Pfizer'ın MPP ile zaman "gönüllü lisans anlaşması" imzaladığını duyuran Verhoosel, "Bu geçim MPP'ye, araştırı etabındaki ilacın ek üretimi, dağıtılması ve birinci sınıf umumi çare yetiştirici firmalara ast lisans verilip toptan çapta ilaca şimdi çok erişimin sağlanması sahalarında kolay sağlayacak." dedi.

Verhoosel, bu sayede ast lisans meydan çare üreticisi firmaların, dudak kanalıyla kullanılacak bulunan Kovid-19 ilacını 95 ülkeye hazırlık edebileceği ve evvel aşamada evren nüfusunun yüzdelik 53'ünün ilaca muvasala sağlayabileceğini kaydetti.

Jenerik istihsal düşüncesince evvel lisans anlaşması

Pfizer'ın, bu ilacın düşüt gelirli devletlere satışından uzlaştırma tutarı almayacağını tamlayan Verhoosel, "Söz konusu anlaşma, bu ilacın tanıtma adı üretimine maruz evvel lisans anlaşmasıdır. Kovid-19 ile mücadeledeki bu toy arabanın evvel adımda düşüt ve ılımlı gelirli devletlere ulaşmasını realizasyon eylemek akıbet adım önemlidir." halinde konuştu.

Verhoosel, PF-07321332 ilacının, HIV ve Hepatit C tedavisinde geçer not düşüt dozlu antiviral ritonavir ile katılması icap ettiğini hatırlattı.

Yeni Kovid-19 ilacının virüsle mücadelede dönüm noktası olabileceğine aksan fail Verhoosel, "Unitiad yerine çare firmalarına, pandemiyle mücadeledeki hepsi araçlara toptan muvasala sağlanması uğrunda kararlılıklarını temdit çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Pfizer, Kovid-19'a huzur dudak kanalıyla tahsil edilen antiviral ilacın klinik testlerine mart ayında başlamıştı.

Proteaz inhibitörleri sınıfına engelleme bulunan ilacın, Kovid-19'un insanoğlu hücrelerinde çoğalmasına imkân sağlayıcı enzimi engellemesi öngörülüyor.

Düşük dozlu antiviral ritonavir ile kullanımının, metabolizmayı yavaşlatarak bu ilacın vücutta şimdi çok kalmasını sağlaması, böylelikle virüsle mücadelede etkinliği çoğaltması bekleniyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?