Dünya

Pentagon: Rusya'nın sınıra yığdığı askerlerin üçte ikisi şu anda Ukrayna'nın içinde

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yukarı düzem ortak yetkili, Rusya'nın Ukrayna'ya bir çok çelimsiz menzilli balistik roket peyda etmek kabil 320 roket fırlattığını ve Ukrayna sınırına yığılan Rus askerlerinin üçte ikisinin şu anda ülkede bulunduğunu belirtti.

Pentagon: Rusya'nın sınıra yığdığı askerlerin üçte ikisi şu anda Ukrayna'nın içinde
27-02-2022 20:14
Washington

Adının açıklanmasını istemeyen yukarı dozaj Pentagon yetkilisi, devre içi meydana getirdiği toplantıda, gazetecilere Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısında yaşanmış bulunan sonuç gelişmelere bağlı bilgelik verdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırısını yakından izleme ettiklerini tamlayan yetkili, Rusya'nın bugüne denli bir çok endamsız menzilli balistik roket bulunan 320 füzeyi Ukrayna'ya fırlattığını, kimi fırlatmaların ise liyakatsiz bulunduğunu aktardı.

"Ruslar mahrukat ve geri hizmet problemi çekmeye bitmeme ediyor"

Yetkili, Rus askerlerinin Ukrayna'nın başkenti Kiev'in site merkezine en aşkın 30 kilometre yaklaşabildiğini dile getirerek, "Rusya'nın Ukrayna sınırına yığdığı askerlerinin üçte ikisi şu anda Ukrayna sınırları içinde." bilgisini verdi.

Rusların elan Ukrayna'da rastgele birlikte şehri ele geçiremediğine fakat bu niyetlerinin sürdüğüne ayraç fail yetkili, "Rusların ivme kaybettiğini görüyoruz, kaba birlikte direnişle hakkında karşıyalar. Ruslar mahrukat ve geri hizmet problemi çekmeye bitmeme ediyor." dedi.

Yetkili, Rusya'nın Kiev'in 150 kilometre kuzeyindeki Çernigiv kentini ağırbaşlı abluka dibine aldığına dikkati çekerek, Ukrayna'nın "kahramanca" uğraş verdiğini söyledi.

120 Amerikan yurttaşı Polonya'ya geçti

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ukrayna'da yaşananları "savaş" kendisine nitelendirerek, Montrö Boğazlar Sözleşmesini uygulayacağını açıklamasına bağlı yetkili, "Savaş tanımına banko katılıyoruz. Bu mevzuda yorumum yok." cevabını verdi.

Yetkili, bugüne denli 120 Amerikan vatandaşının Ukrayna'dan Polonya'ya geçtiğini ve Amerikan askerlerinin yardımına şu anne denli gerekseme duymadığını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?