Spor

Paralimpik ulusal sportmen Raziye sarıklı azmiyle öğrencilerine örnek oluyor

Görme Engelli Judo Milli Takımı'nda başarılarıyla dikkati çekici Raziye Uluçam, azmini gövde eğitimi öğretmenliği icra ettiği mektebindeki öğrencilerine aşılıyor.

Paralimpik ulusal sportmen Raziye sarıklı azmiyle öğrencilerine örnek oluyor
27-11-2021 12:16
Aksaray

Milli kadro sporcusu olmasının indinde hayalini kurduğu muallimlik mesleğini Kılıçarslan Ortaokulu'nda sürdüren Raziye Uluçam, yüzdelik 60 müşahede yitirilmesine karşın avlu enerjisiyle öğrencilerine gösteriş manken oluyor.

2019 senesinde İtalya'da planlı Avrupa şampiyonasında giranbaha madalya elde eden ulusal sportmen Uluçam, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarında ise beşinci oldu. Öğrencileri çeşidinden baş döndürücü yüzü sıcak Uluçam, tatemi ve okulda gösterdiği azim, öz güvenlik ve çalışkanlığıyla çevresinden ölçüm topluyor.

Uluçam, AA muhabirine, 18 senedir isteyerek gövde eğitimi öğretmenliği yaptığını söyledi.

Ailesinde kalıtsal şekilde retinal bozunum (çeşitli hastalıklara ilişkin şekilde retinada oluşan müşahede kaybı) rahatsızlığı bulunduğunu özetleyen Uluçam, şöyleki konuştu:

"Kız kardeşim ve ablam yeni yetmelik dönemlerinin peşi sıra müşahede kaybı yaşamaya başladı. Ailede biricik esir hakeza ortak zayi yoktu. 35 yaşından sonraları esir de bu çor meydana çıktı. Bu adım adım müşahede kaybı yaşamama etken oluyor. Şu anda müşahede kaybım yüzdelik 60. İlerleyen ortak hastalık. Düzenli şekilde kontrollerimi bitmeme ettiriyorum."

Uluçam, öğrencilerini baş döndürücü sevdiğini ve namına rastgele mevzuda baş döndürücü asistan olduklarını dile getirdi.

Öğretmenlik hayatında rastgele meslek seviyesindeki öğrenciye terbiye verdiğini özetleyen Uluçam, "Ben muallimlik mesleğini gerçekleştirmek düşüncesince doğmuşum. Bir öğrenciye ortak şeyler öğretebilmek benim düşüncesince baş döndürücü değerli. Kendimden baş döndürücü gayrı kullanmakta olanları düşündüğüm düşüncesince eğitmeyi seviyorum. Öğretmenlik, ortak çocuğun yüzündeki gülümsemedir." sanarak konuştu.

"Paralimpik oyunlarında giranbaha madalyayı kazanacağım"

Uluçam, hem salonda tatemi üstünde bununla beraber okulda öğrencileriyle baş başa olmaktan bahtiyar bulunduğunu anlatım etti.

Sporcu şekilde fakat disiplinli ortak çalışmayla başarıya kavuşulabileceğini aktaran Uluçam, şunları kaydetti:

"Tokyo baş döndürücü heyecanlıydı. Sporcu şekilde tamamı hayatım boyuncu paralimpik yahut olimpiyat oyunlarını görüntü ederek yaşadım. Şükürler olsun Rabbim bana bunu yaşattı. Tabii ki madalya ile taçlandırsaydım bu baş döndürücü henüz dobra olacaktı. Bazı şeylerin baht ve talih meselesi olduğuna inanıyorum. Çok küçük ortak farkla madalyayı kaçırdım. 2024'de Paris'te düzenlenecek paralimpik oyunlarında giranbaha madalyayı kazanacağım. Onun düşüncesince de elimden mevrut tamamı gayreti gösteriyorum."

Uluçam, öğrencilere oyunlarda yaşamış olduğu tecrübeleri sonsuz aktardığını inşallah ortak güneş öğrencilerin de bu heyecanı yaşamasını istediğini anlattı.

Engelli vatandaşlara da seslenen Uluçam, "Ülkemizin olanakları baş döndürücü fazla. Siz kâfi ki ortak bilinçlilik hazırlamaya değişmeyen verin. Sadece kendinize hedefler kucak ve bu yönde ilerleyin. Bir olimpik sportmen ne denli değerliyse paralimpik sporcularımız da o denli değerli." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?