Gündem

Öyle bir makine yaptı ki herkes ona dua ediyor

Sibirya soğuklarının yaşandığı Sivas'ta Yavuz usta, özlük geliştirdiği makine ile donan su borularını patlatmadan onarıyor.

Öyle bir makine yaptı ki herkes ona dua ediyor
05-01-2022 17:23

Sibirya soğuklarının yaşandığı Sivas'ta göller, ırmaklar ve şelaleler üstelik dondu. Donan içmece suyu boruları ise vatandaşların başına ağrı oldu. Hava sıcaklıklarının sıfırın altında 25 dereceye denli düşmüş bulunduğu Kangal ilçesinde akıbet günlerde yaşanmış olan en iri sıkıntıların başlangıcında donan bu boruları geliyor.

Herkes ona dua ediyor
Kangal ilçesinde hırdavatçı dükkanı işleten Yavuz Erdoğan, elektrikli semaver üstünde tebeddülat yaparak donan su borularını onaran bir makine geliştirdi. Erdoğan geliştirdiği makine ile boruları patlatmadan onarmayı başardı. Su buharı ile borulara dokunca vermeden donmayı çözdüğünü tamlayan Erdoğan, “Sivas antipatik ülke bulunduğu düşüncesince daim giysi meydana geliyor. Hava sıcaklığı nakıs 25-30 dereceye denli düşüyor. Talep bulunduğu düşüncesince bizimde aklımıza hakeza bir makine yükseltmek geldi. Bu maşa çay semaverinden bozma, öz keşfimiz. İçinde öz otantik parçaları mevcut. İki parça valf koyduk. Biri buğu gestalt vanası birisi de çok basıncı kabul etme vanası. Su kaynadığı devir buğu üretiyor. Donan yerlerde hortumu donan borunun içerisine adım adım ilerletiyoruz. Bu çıkan ısıdam buğu donan boruyu açıyor. Biraz devir almaktadır tabi. Bu cihazla kısaca yerine günde 8-10 yere gidip donan boruları açıyoruz” dedi.

Harun Üngör

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?