Dünya

Ortadoğu Dörtlüsünden İsrail-Filistin konusu için dü devletli hal çabalarını ilerletme çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği, Amerika ve Rusya’dan oluşan Orta Doğu Dörtlüsü, İsrail ve Filistin rahatsızlığına dü devletli hal bulma yönündeki çabaların ilerletilmesi çağrısında bulundu.

Ortadoğu Dörtlüsünden İsrail-Filistin konusu için dü devletli hal çabalarını ilerletme çağrısı
18-11-2021 21:45
Birleşmiş Milletler

Ortadoğu Dörtlüsü bünyesindeki devletlerin temsilcileri Norveç'in başkenti Oslo'da birlikte araya geldikten sonraları yayımladıkları kuma açıklamada, İsrail'in Filistin'deki konuşu krize iane etmeye müteveccih adımlarını kıvançla karşıladı.

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'deki kuvvet olayları, İsrail'in toy iskân ünitesi planları, Filistin'deki konuşu buhran ve Gazze'den İsrail'e müteveccih kuvvet tehditlerinden dip akıl duyulduğu tamlanan açıklamada, hepsi taraflara bu sorunlara müteveccih aşama atma, düzeltme etme ve gerginliği artıracak yegâne cepheli adımlardan çekinme çağrısı yapıldı.

Gazze'deki kırılgan gidişat karşısında insanca çabaların sürdürülmesi, muvasala ve akım engellemelerinin hafifletilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, İsrail ve Filistin hastalığına dü devletli hal bulma yönündeki çabaların ilerletilmesi çağrısında bulunuldu.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?