Ekonomi

MÜSİAD'ın amacı 25 bin dünkü istihdam

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Meşe, "Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi" kapsamında 20 bilyon lira envestisman yapıldığını, bu rakamı artırmayı ve önceki aşamada 25 bin acemi istihdam kurmayı hedeflediklerini söyledi.

MÜSİAD'ın amacı 25 bin dünkü istihdam
15-02-2022 14:54
Kastamonu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Soner Meşe, MÜSİAD Kastamonu Şubesi çeşidinden Seydiler ilçesinde planlı danışma toplantısında icra ettiği konuşmada, Kastamonu'da ehemmiyetli işler yapıldığını belirtti.

MÜSİAD yerine ülkenin çelimli yarınları düşüncesince çalışmalarını şekillendirdiklerini özetleyen Meşe, "Anadolu'da dış satım odaklı istihsal ve yatırımı heveslendirme eylemek düşüncesince başlattığımız 'Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi' çelimsiz müddette üyelerimizin 20 bilyon teklik yatırımıyla cevap buldu. Genel Başkanımız Mahmut Asmalı'nın da anlatım etmiş olduğu kabil geçmiş aşamada bu rakamı 25 bilyon liraya çıkararak gene geçmiş aşamada 25 bin dünkü istihdam kurmayı hedefliyoruz." niteleyerek konuştu.

Meşe, ecnebi büyükelçileri iş insanlarıyla birlikte araya getirerek envestisman yılı duyuru ettikleri 2022'de elan baş döndürücü envestisman tevlit önünde olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Büyükelçiler ile sanayicilerimizi sektörel buluşmalarda buluşturarak ticari diplomasiye yardım veriyor, iş insanlarımıza arsıulusal ticarette aracısız değini olanağı sağlıyoruz. Her birlikte şehrimiz ayrı değerli, değişik güzellikler ve fırsatlar barındırıyor. Kastamonu da istihsal alanındaki potansiyeli ile öne çıkıyor. Hedefimiz Kastamonu ve bölgemizin dış satım paylarını baş döndürücü elan doğacak taşımak. Ülkemize, şehirlerimize, Anadolulu iş insanlarımıza güveniyoruz. Yatırım planlaması eden topu topu üyelerimize de canı içten teşekkürname ediyoruz."

MÜSİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu ise Kastamonu'da rastgele sektörde bulunduklarını söyledi.

Kastamonu'nun rastgele fasıl devletinin beraberinde bulunduğunu özetleyen Sevgilioğlu, "Bir esbak yıla mucibince artarak 2021 senesinde 379 milyon dolarlık dış satım tam olmasa da bize imge vermekte. Gelecek devirde de ekonomiyi destekleyen zait hareketler sürecek, üretim, envestisman ve istihdam politikaları kapsamında ilimiz ölçeğinde de çalışmalarımız bitmeme edecektir. Özellikle de dış satım eden üyelerimizin plan yatırımları, MÜSİAD Genel Merkezimizin destekleri ve tecrübeleri ile ilimizin, türkiye ekonomisine ağır katkılar sağlayacağına inanıyoruz." niteleyerek konuştu.

Sevgilioğu, Genel Merkezin girişimleri ile hazırlanmakta olan "Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi"ne Kastamonu'nun da müdahale bulunduğunu aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?