Dünya

Mısır’da akrepler sokağa taştı: 3 ölü

Mısır'da akrep sokması dolayısıyla 3 ad yaşamını kaybederken, minimum 450 ad de zehirlendi.

Mısır’da akrepler sokağa taştı: 3 ölü
14-11-2021 11:28

Mısır'da yaşanmış bulunan hararetli fırtınalar sonra akrepler caddeleri ve evleri bastı. Ülkenin güneyindeki Aswan şehrinde ise akrep sokması şikayetleri arttı. Mısır Sağlık Bakanlığından meydana getirilen açıklamalara göre, akrep sokması zımnında 3 isim yaşamını kaybetti, 450'den aşkın isim de zehirlendi.

Cuma günü, Nil Nehri civarlarındaki koyu sıkıntı ve meşbu devir kurnaz sertliğini arttırdı. Etkisini arttıran yağmurlardan yılanların huzursuz bulunduğu gözlenirken, akrepler ise caddeleri doldurdu. Sağlık Bakanlığı yetkilileri hakeza hallere karşı, dağlara ve çöllere yaklaşan afiyet merkezlerinin fazladan düze tiryak sağladığını açıklarken, etibba akrep sokmasına rağmen şahısların telkih olmaları icap ettiğini bildirdi. İnsanların evlerinde kalması ve başta ağaçlık bölgelerden ırak kalması uyarısı yapıldı.

Mısır, hayattaki en ağılı akreplerden bir tanesi bulunan 'şişko pöçük akrepleri'ne ev sahipliği yaparken, bu akreplerin zehirlerinin insanı 1 sayaç içinde öldürebilecek güçte bulunduğu tabir ediliyor.

Zehirlenmenin yayılmış semptomları ortada soluk almakta ağırlık çekme, adale spazmı ve maceralı giriş hareketleri toprak alırken, panzehrin semptomlar artma göstermeden evvel çor engelleyici adına kullanıldığı ancak belirtilerin artmasından öncede kullanılabileceği belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?