Sağlık

Meme kanseriyle mücadele için ‘Önce ben’

Siemens Healthineers Türkiye, Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında birlikte çalışmaya imza attı. Şirket, emcek kanserine üzerine rutin kontrollerin önemine uyanıklık çekici farkındalık filmiyle, hayatta gelişigüzel ayrışık fedakarlığı üstüne alan kad?

Meme kanseriyle mücadele için ‘Önce ben’
12-10-2021 12:06

Tüm dünyada hanımefendilerin sağlığı ve hayatı için riziko gerçekleştiren rüçhan nedenlerden birisi olmaya bitmeme fail emcek kanseri, ağız ağıza otama edilebilen müşterek dert ve bu aşamada er aşinalık dirimsel müşterek gösteriş oynuyor. Siemens Healthineers, er teşhise ve tedaviye asistan bulunan çözümleriyle emcek kanseriyle mücadeleye dayanaklık etmek olurken, devletimizde emcek kanserine değgin bilinci ve farkındalığı artırıp rutin kontrollerin önemine uyanıklık çekici içtimai efsus çalışmasıyla da hanımları harekete geçmeye çağırıyor. Şirket, bu sene emcek kanseri farkındalık kocaoğlan kapsamında yayınladığı farkındalık filmi ile hanımlara ve ailelerine rutin kontrollerin önemini hatırlatıyor. siemens.com.tr üstünden gösterilen film ile yaşamın gelişigüzel dalında ailesi ve sevdikleri için özveri önleyen kadınlara, esasta sevdikleriyle bu arada olabilmek için ilkin kişi sağlıklarına uyanıklık etmeleri icap ettiğini ve “önce ben” demeleri icap ettiğini anlatıyor.

“Meme kanseri ne derece er canlandırma edilirse otama edilme şansı o derece artar”
Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel, #önceben farkındalık emek harcaması ile ilgilendiren şu açıklamada bulundu: “Meme kanseri, ne efsus ki evren genelinde hanımlarda kansere ilişkin ölümlerin önde mevrut sebebi olmaya bitmeme ediyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) verilerine gereğince hayattaki en münteşir kanser şekli ve 2020 senesinde 2,3 milyon acemi emcek kanseri olayı belirleme edildi. Ülkemizde ise gelişigüzel sene kısaca 18 bin hanıma emcek kanseri teşhisi konuluyor. T.C. Sağlık Bakanlığı verileri, Türkiye'de emcek kanseri sıklığının artmasına rağmen, hastaların çoğunda gelecek aşamada aşinalık konulduğunu gösteriyor. Ancak bu hastalıkla münasebetli ölümlerin sayısı, ilkin er canlandırma edinmek kıl payı hastalığın henüz dobra anlaşılması ve akıllıcasına otama kabil faktörlere ilişkin yerine değişik azalıyor. Hem er aşinalık şekilleri bununla müşterek otama süreçlerinde kaydedilen gelişmeler, emcek kanseriyle mücadelemizi güçlendirse de geçmiş adımı bireylerin atması gerekiyor. Meme kanseri taramalarına değgin korkma ve akıl dolayısıyla derneşik kontrollerin aksatılması aşırı ağırbaşlı neticelere minval açabilir. Kadınların kişi sağlıkları için harekete geçmesi ve karı üyelerinin de bu mevzuda farkındalık sahibi yerine annelerini, eşlerini heveslendirme etmesi aşırı önemli. Siemens Healthineers Türkiye yerine #önceben farkındalık çalışmamızla bu konudaki bilinci çoğaltmak ve er teşhisin önemini müşterek kat henüz uyarmak istedik.”

Meme kanseri hanımlarda en münteşir tanıdık kanser türü
Meme kanseri için bilinçlendirmek ve er teşhisin önemine uyanıklık tefriş etmek için Ekim kocaoğlan hepsi dünyada “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” yerine bildirme ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne ilişkin Uluslararası Kanser Araştırmaları Merkezi (IARC), 180 ülkenin 140'ında hanımlarda en münteşir tanıdık kanser türünün emcek kanseri bulunduğunu belirtiyor. Erkeklerde görülme payı yüzdelik 1'den düşüt olmakla baş başa hanımlarda tanıdık kanserlerin kısaca yüzdelik 25'ini emcek kanseri oluşturuyor.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Hastanesi Meme Kliniği Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Füsun Taşkın, er teşhisin önemine şu laflarla uyanıklık çekiyor: “Meme kanseri hanımlarda en kalın tanıdık kanser şekli ve kısaca yerine 8 hanımdan birinin, yaşamının müşterek zamanında kapısını çalıyor. Sık görülmesine rağmen, er aşamada saptanan emcek kanserinin tedavisi beklenir ve otama başarısı aşırı yüksek.”

GLOBOCAN araştırmasına göre, Türkiye'de 2020 yılı içinde gelişigüzel gözyaşı grubundan hanıma konulmuş bulunan kanser tanılarının kısaca yüzdelik 24'ünü emcek kanseri olayları oluşturdu. Öte taraftan T.C. Sağlık Bakanlığı'nın verileri, devletimizde bilhassa 45-54 gözyaşı aralığında emcek kanseri sıklığının henüz müşterek tomar olduğuna ayraç ediyor. Avrupa ülkelerinden değişik yerine emcek kanserli olguların kısaca yarısının 50 gözyaşı altında ve premenopozal devirde bulunduğu biliniyor. İlk aşamada tek gösterge göstermeyen emcek kanserinde er tanının geçmiş adımını hanımefendilerin kişi kendilerine yapacakları emcek muayenesi oluşturuyor. Bu sebeple 20 gözyaşı üstündeki hepsi hanımefendilerin menfaatlerini araştırma ika hesabına lüzumlu farkındalığa eş olması ve mevkut kontrollerini aksatmamaları dirimsel müşterek ehemmiyet taşıyor. Bununla baş başa emcek kanseri riski haiz 25 ila 40 gözyaşı arasındaki hanımefendilerin yılda müşterek kat klinik emcek muayenesinden geçmesi; 40 yaşın üstündeki hanımefendilerin da salname emcek muayenesine ek yerine yılda müşterek kat mamografi çektirmesi öneriliyor. Ortalamanın üstünde riziko taşıyan, söz gelişi benzeyen karı üyelerinde emcek kanseri geçmişi bulunan hanımlar ise klinik araştırmaları altı ayda müşterek tekrarlamalı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?