Dünya

Mariupol Rus askerlerinin kuşatması altında

Rus askeri birlikleri, Ukrayna'nın liman kenti ve önemli ciddiyete ehil Mariupol'u kuşattı. Elektrik ve su kesintisinin yaşandığı şehrin Belediye Başkan Yardımcısı Sergiy Orlov, "15 anne erke hattımız vardı ve demin hiçbiri çalışmıyor. Mariupol hala Ukrayna'nın kontrolünde

Mariupol Rus askerlerinin kuşatması altında
03-03-2022 17:55

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırıları 8. gününde sürüyor. Rus birlikleri, Ukrayna'nın liman kenti Mariupol'e saldırılarını yoğunlaştırdı. Rus güçlerince kuşatılan şehirde yalıtım ve su kesintileri yaşandığı bildirildi.

Mariupol Belediye Başkan Yardımcısı Sergiy Orlov, şehrin tamamının elektrik, su ve sağlıklama sisteminden mahrum bulunduğunu belirterek, "15 anne erke hattımız vardı ve deminden hiçbiri çalışmıyor. Tamamen kesildi. Topçu atışları çeşidinden namevcut edildi. Sadece saf taş yağı lambası yağı deposu kaldı. Mariupol şu anda hala Ukrayna'nın kontrolünde. Ancak sokaklarda çatışmalar mevcut ve insancasına birlikte krizin eşiğindeyiz" dedi.

Mariupol'ün Rusya düşüncesince önemi

400 bin sözü geçen Mariupol, Rusya düşüncesince önemli ciddiyete sahip. Rusya, Mariupol'de kontrolü ele geçirdiğinde Ukrayna'nın doğusundaki Rusya destekli ayrılıkçılar ile 2014'te munzam etmiş olduğu Kırım'daki birliklerle güçlerini birleştirilebilecek.

İLGİLİ HABER
Rusyadan Çernihive iklim saldırısı: Ölü ve yaralılar var Rusya'dan Çernihiv'e iklim saldırısı: Ölü ve yaralılar var
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?