Dünya

Lübnan Dışişleri Bakanı Bouhabib, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Moskova'da görüştü

Lübnan Dışişleri Bakanı Bouhabib, 'Lübnan, Körfez ülkeleriyle herhangi bir devir dobra münasebat yürüttü, deminden üstelik Umman ve Katar ile ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Körfez ülkeleriyle yaşanmış olan buhran çözülebilir, diplomasiye ilişkin kalmaya bitmeme ediyoruz.'

Lübnan Dışişleri Bakanı Bouhabib, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Moskova'da görüştü
22-11-2021 16:10
Moskova

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Bouhabib, Lübnan'ın Körfez ülkeleriyle herhangi ortak devir dobra münasebat yürüttüğünü belirterek, "Körfez ülkeleriyle yaşanmış bulunan buhran çözülebilir, diplomasiye müteallik kalmaya bitmeme ediyoruz." dedi.

Bouhabib, hükûmet merkezi Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği görüşmenin arkası sıra matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı.

Lübnan Enformasyon Bakanı George Kardahi'nin ifadeleri nedeniyle, Lübnan ile Körfez devletleri ortada yaşanmış bulunan krizin çözülebileceğini dile getiren Bouhabib, "Lübnan, Körfez ülkeleriyle herhangi ortak devir dobra münasebat yürüttü, deminden üstelik Umman ve Katar ile ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Körfez ülkeleriyle yaşanmış bulunan buhran çözülebilir, diplomasiye müteallik kalmaya bitmeme ediyoruz." sanarak konuştu.

Kardahi mevzusunun "abartıldığına" ayraç fail Bouhabib, "Kardahi meselesinin abartıldığına, bu mevzuyu girintisiz çıkıntısız müzakerelerle çözebileceğimize inanıyoruz, buna güveniyoruz." biçiminde konuştu.

Lübnan ile Körfez devletleri arasındaki kriz

Kardahi, hâlâ geçmiş katılmış olduğu tamlanan ve 27 Ekim'de gösterilen ortak monitör programında, Yemen'deki tutumu zımnında Suudi Arabistan'a müteveccih suçlayıcı ifadeler kullanmıştı.

"Hizbullah kabilinden Husilerin de silahlı ortak teşkilat adına özlük toprağını savunduğunu düşünüp düşünmediğine" müteallik soruya Kardahi, "Tabii ki toprağını koruyor. Şahsi görüşüm, Yemen'de bu savaşın sona ermesi gerekiyor. Savaş uçaklarıyla evler, binalar, köyler ve metropoller saldırılara sunulan kalıyor." cevabını vermişti.

Kardahi'nin ilkin Riyad yönetiminin tepkisini çekici ifadeleri için Lübnan Başbakanı Necib Mikati yazılmış ortak izah yayımlamış ve Kardahi'nin açıklamalarının tek halde Lübnan'ın Arap devletleri ve ilkin Suudi Arabistan ile bulunan siyasetini yansıtmadığını bildirmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?