Dünya

Lavrov, Fransız mevkidaşı Le Drian ile Ukrayna'daki hali görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile telefonda güvenlik garantileri ile Ukrayna'daki hali ele aldı.

Lavrov, Fransız mevkidaşı Le Drian ile Ukrayna'daki hali görüştü
19-02-2022 16:39
Moskova

Rusya Dışişleri Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, Lavrov ve Le Drian telefonda görüştü.

Avrupa ile alakalı güvenlik garantilerinin ele alındığı görüşmede, Lavrov, "tüm ülkelerin, güvenliğin bölünmezliğine bağlı Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) çerçevesindeki yükümlülüklerini adına getirmesi icap ettiğini ve Rusya'ya ilgilendiren bu alandaki hakların cezaevi gerisi edilmesinin, Avrupa'da ve tamamı hayattaki istikrarı negatif etkilediğini" vurguladı.

Donbas meselesi ele alındı

Ukrayna'nın lodosluk doğusundaki durumun ele alındığı görüşmede, Rus Bakan, "Donbas meselesinin hal sürecinde aşama kaydetmelerin olmadığını ve Minsk anlaşmalarının uygulanmadığını" belirtti.

Görüşmede, "Ukrayna'nın, Normandiya Formatı tarafları Fransa ve Almanya'nın cezaevi yummasıyla Minsk anlaşmalarındaki yükümlülüklerini adına getirmediğini, askeri güçlerini Donbas'taki değinme hattında yoğunlaştırdığı, halkı silahlandırdığı ve ajitatör eylemlerde bulunduğu" anlatım edildi.

Lavrov ile Le Drian, Ukrayna'da sürdürülebilir barışın sağlanması neredeyse Minsk anlaşmalara seçenek yolların bulunmadığını teslim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?