Dünya

La Palma’daki yanardağ faaliyetlerinin kısa sürede bitmesi beklenmiyor

İspanya'ya ilişkin La Palma Adası'nda 19 Eylül'den buyana faaliyette bulunan Cumbre Vieja Yanardağı'nın faaliyetlerinin kısa sürede bitmesi beklenmiyor.

La Palma’daki yanardağ faaliyetlerinin kısa sürede bitmesi beklenmiyor
17-10-2021 21:48

İspanya'ya ilişkin Kanarya Adaları'nın en şişman 5. adası La Palma'da toprak meydan Cumbre Vieja Yanardağı, 19 Eylül'den beri kül ve püskürtü püskürtmeye bitmeme ediyor. Kanarya Adaları Başkanı Angel Vctor Torres meydana getirdiği açıklamada, Cumbre Vieja Yanardağı'nın faaliyetlerinin kısa sürede bitmesi beklenmediğini ve yanardağdaki patlamaların daha sonunun görünmediğini anlatım etti. Konuşmasında bilgelik adamlarının da görüşlerine yer veren Torres, "Herkesin en şişman ümidi bu yönde bulunmasına karşın patlamanın sona ermesinin yakın olduğuna müteallik rastgele müşterek ayraç yok” dedi.

İspanya Ulusal Coğrafya Enstitüsü tarafında meydana getirilen açıklamada, La Palma'da akıbet 24 saatte en büyüğü 4,3 bulunan hep 42 depremin kaydedildiği anlatım edildi.

La Palma bağlatılı 38 uçuştan 28'i silme edildi

İspanya Havalimanları İşletmeleri (Aena) kabilinden meydana getirilen açıklamada, gündüz içinde La Palma Adası ile irtibatlı hep 38 uçuştan 28'inin silme edilmiş bulunduğu anlatım edilerek, La Palma Havalimanının açıkça bulunduğu belirtildi.

Bin 835 yapı bulunmayan oldu

Adada 19 Eylül'den beri lavlar zımnında 754 hektar meydan ve bin 835 yapı bulunmayan oldu. Yaklaşık 7 bin ad ise adadan boşaltma edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?