Sağlık

Korona virüs sonrası talep arttı, litresi 2 bin lira

Tokat'ta güneş tacı virüs zımnında alakanın arttığı propolisin litresi 2 bin liradan satılıyor.

Korona virüs sonrası talep arttı, litresi 2 bin lira
26-10-2021 13:00
26-10-2021 13:01

Doğal Antibiyotik özelliğe ehil ve muafiyet sistemini çelimli markajcı propolis, yurttaşlar çeşidinden taalluk görüyor. Pandemi sürecinde katıksız besin desteği bulunan Anadolu propolisi ensesi kalın besin içinde ne bulunduğu ile yeğleme ediliyor. Arı Yetişicileri Birliği Uzman Tarım Danışmanı Hasan Alpay, günahsız kolonilerini soğuktan arkalamak ve sıçan kabil zararlıların kovana girişini engellemek, peteklerin hijyenini gelmek düşüncesince ürettiği propolisin Pandemi çağında dikkat gördüğünü söyledi.

Alpay, bilgi adamlarının güneş tacı virüse huzur propolisin kullanmasını salık mektubu ettiğini anlatım ederek, “Anadolu propolisi ayrı müşterek toprak tutmakta ilkin de Tokat propolisinin birinci sınıf bulunduğu ortaya çıkmak durumda. Kg fiyatı idmansız konu yerine düşündüğümüz devir 400-500 lira. Ham konu yerine tüketilmediği düşüncesince su ve içki bazlı, tablet türüne dönüştürüldüğünde kıymeti büküm el artıyor. Diyelim 400-500 lira müşterek propolisin litresi 2-3 bin liralara derece çıkabiliyor” dedi.

Alpay, propolisi idmansız haliyle kullanılmasının salık mektubu edilmediğini belirterek, “Çünkü propoliste ayrı ayrı maddeler de bal arıları çeşidinden taşınabiliyor. Tablet yahut nakit şekilde işlenerek imal edilen propolislerin tüketilmesini öneriyoruz. Propolisin katıksız antibiyotik ayrıcalığı vücuttaki dokuncalı mikroorganizmaları öldürebilir. Ancak faydalı mikroorganizmalara dokunmuyor ve sonunda de muafiyet sistemi çelimli kalabiliyor. Bir iştirakçi günahsız müşterek seferinde fakat on miligram propolis getirebiliyor. Yani müşterek gr. propolisi beniz bal arısı bireyi fakat getiriyor. O derece baş döndürücü da emeksiz müşterek iş değil günahsız açısından" sanarak konuştu.

Nurhan İçmez
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?