Yaşam

Konya'da muhaceret etmeyen leylek fotoğrafçıların da uyanıklık odağı oldu

Konya'da muhaceret etmeyen leylek fotoğrafçıların da uyanıklık odağı oldu
02-01-2022 14:38
Konya

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, huruç etmeyen ve beklediği limanda balıkçıların alternatifini muntazır leylek, fotoğrafçıların da dikkat odağı biçimine geldi.

Kış sürecini Beyşehir Gölü'ne kıyısı bulunan Çiftlik Mahallesi'ndeki balıkçı limanında nâkil leyleği yakından görüp fotoğraflayabilmek düşüncesince sahile fotoğraf tutkunları geliyor.

Kıyı kesimleri donan Beyşehir Gölü'nün buz tabakası ilişkin de çıkan leylek, alanda çalışkanlık yayınlayan balıkçıların av dönüşü teknesini bekliyor.

Fotoğraf sanatçısı Seyit Konyalı, gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, fotoğrafçı arkadaşlarıyla baş başa huruç etmeyen leyleği görebilmek düşüncesince sahile geldiklerini söyledi.

Leyleği balıkçıların beslediğini ve balık verdiğini gördüklerini tamlayan Konyalı, şunları söyledi:

"Normalde leylekler kişiden uzaklaşır ancak bu leylek kişiden kaçmıyor. Tam bilakis balıkçılar balıktan döndüğü devir kayıkların yanına denli gidiyor. Onlar editör alışmışlar, balık atıyorlar leyleğe. Leylek de bu halde karnını doyuruyor. Her gündüz burayı beklediğini söylediler. Balıkçıların maskotu olmuş. Balıkçılar onu seviyor, sonsuz onunla konuşuyor, balık atıp besliyorlar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?