Dünya

Kolombiya’da tepki çeken polis etkinliği

Kolombiya'da Simon Bolivar Polis Okulu'nda geçtiğimiz günlerde Almanya'yı şereflendirmek düşüncesince planlı kültürel değiş etkinliğinde Nazi amblemleri kullanılması ve Nazi üniforması giyen öğrenciler tepki çekti.

Kolombiya’da tepki çeken polis etkinliği
20-11-2021 23:39

Kolombiya'nın Tulua şehrindeki Simon Bolivar Polis Okulu'nda geçtiğimiz günlerde Almanya'yı teşrif etmek düşüncesince planlı kültürel değiş etkinliğinde öğrencilerin Nazi üniforması giydirilmiş olduğu ortaya çıktı. Etkinlikte, birtakımı öğrenciler SS üniforması giydirilmiş olduğu ve salonun Nazi amblemleri ile donatıldığı görülürken, öğrencilerden bir tanesi ise Adolf Hitler kılığına girdi. Tulua polisinin resmi toplumsal iletişim araçları hesabından paylaşılan etkinliğin fotoğrafları tepkilere hastalık olurken, Simon Bolivar Polis Okulu müdürünün görevine sonuç verildi.

Colombia Devlet Başkanı Ivan Duque ise vakayla ait icra ettiği açıklamada, “Yahudi soykırımını meydana getiren insanların sembollerini kullanan yahut bunlara atıfta mevcut herhangi bir ayrışık gösteriyi kınıyorum” ifadelerini kullanarak, etkinliği düzenleyenlerden ve katılımcılardan matematik sorulacağını vurguladı.

Almanya ve İsrail Büyükelçilikleri ise, Kolombiya'ya vatandaşlarını Yahudi soykırımı kendince şimdi aşkın eğitmesi dair çağrıda bulundu.

Saim Sevinç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?