Yaşam

Kocaeli'nin kip 'Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 140 dönüm bölgede kurulan Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası'nın, sakat sokak hayvanları düşüncesince örümcek ve takma imal edilen araştırı hastanesine dönüştürülmesi hedefleniyor.

Kocaeli'nin kip 'Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası'
19-01-2022 12:29
Kocaeli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Muhammed Feyzi Karabıyık, AA muhabirine, 2014'te kurulan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin öbür illere sağlam müşterek konseptle misyon verdiğini belirterek, o fasıl bebek parkının, kafeterya, derinti salonlarının ve amfinin bulunduğu müşterek ortama sokak hayvanlarını getirdiklerini anlattı.

Amaçlarının, insanoğlu ve sokakta canlı hayvanları müşterek araya getirecek müşterek yassı peyda etmek bulunduğunu vurgulayan Karabıyık, 8 sene bu konseptte misyon verdiklerini, 8 senenin böylelikle bu konseptin yetmediğini görerek apayrı müşterek misyon anlayışını meydana getirmeye değişmeyen verdiklerini bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın öncülüğünde güzeşte sene acemi müşterek söve hazırladıklarını ve belediyenin sokak hayvanlarıyla ait ortaya koyduğu ekranların adını "Patilik" koyduklarını kaydeden Karabıyık, plan kapsamında 6. derslik öğrencilerine, muhtarlara, din görevlilerine, ekol müdürlerine, çırçıplak maşer örgütü üyelerine, sokak hayvanlarına müteveccih eğitimler verileceğini anlattı.

Engelli sokak hayvanları düşüncesince örümce ve takma üretilecek

Karabıyık, "Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası"nda pitbull kabil yasaklı ırktan köpeklere 7 dönümlük bölgede bakıldığını, özürlü köpeklerle ait hususi müşterek alanları da bulunduğunu belirterek, Pati Hayat Atölyesi'nde Prof. Dr. Hakan Salcı'nın yardımıyla takma ve yürüteçler üreteceklerini bildirdi.

Pati Hayat Atölyesi'ni baş döndürücü önemsediklerini özetleyen Karabıyık, "Türkiye'deki tamamı hastalıklı zooloji düşüncesince örümce ve takma üretmeyi hedefliyoruz zira Türkiye'de hakeza müşterek misyon sağlayan gurur yok. Biz de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına bu yükü üstümüze alıp, bununla ait de kaynak iktisap etmek istiyoruz. Röntgen odası, ultrasonu, laboratuvarı, kısırlaştırması, tedavisi, çelimli müşterek keyif ekibiyle burayı araştırı hastanesine yöneltmek istiyoruz, canlı müşterek arazi gerçekleştirmek istiyoruz. Her şeyden önce, sokak hayvanları düşüncesince refahı fevk düzeye boşaltmak istiyoruz." niteleyerek konuştu.

Karabıyık, güzeşte sene imzalanan protokolle kaymakamlık belediyelerine de dayanaklık etmek olacaklarını vurgulayarak, kaymakamlık belediyelerine kuracakları bakımevlerinin, ücretlerini ödemeyi üstenme ettiklerini, kaymakamlık belediyelerine kısırlaştırdıkları değme efsanevi düşüncesince mama, çare ve medikal gereç desteği verdiklerini kaydetti.

Kedilerle ait hareketli takim ekiplerinin ilçelerde de misyon verdiğini tamlayan Karabıyık, bu sene ekiplerin 3 bine DOĞRU kedinin kısırlaştırmasını gerçekleştirdiğini bildirdi.

Karabıyık, 3 bin 500 köpeğe ve kediye yuva bulduklarını, sahiplendirdiklerini, 10 binin üstündeki köpeğe otama uyguladıklarını aktararak, 10'u keyif çalışanı 30 kişiyle haftanın 7 devir 24 zaman misyon verdiklerini söyledi.

Geçen sene sahiplendirilen efsanevi sayısında özlük rekorlarını kırdıklarını vurgulayan Karabıyık, "Köpeklerin sahiplendirilmesi düşüncesince daim icraat yapıyoruz. Sahiplendirme paketimizde, tasma, 3 kilo mama, çaça kabı ve risale var. Bizim sloganımız, dostunuza dünyalık vermeyin, satın almayın, sahiplenin. Bizden sahiplendiğiniz değme köpeğin yaşam boyu aşılarını da kılıç uyguluyoruz." dedi.

"Projemizin Türkiye'ye sağlam olmasını istiyoruz"

Karabıyık, kasabada şu anda 550 köpeğin bulunduğunu ve bunların 70'inin tedavisi bitmeme fail yatan hastalanmış köpeklerin oluşturduğunu anlatarak, güzeşte sene 140 titrem mobilyasız çaça tüketildiğini, bu sene ise 200 titrem mobilyasız çaça edinmeyi planladıklarını, 55 rustik alana değme devir derneşik çaça bırakıldığını ve sayısı 100'ün üstünde bulunan yerli hayvanseverlere de çaça desteği verdiklerini tabir etti.

Son günlerdeki tartışmalardan çevre hayvanseverlerin kasabayı hâlâ müşterek tomar görüşme ettiğini tamlayan Karabıyık, sözlerini, "Bizi bugüne denli 20 büyükşehir, 100'den müşterek tomar kaymakamlık belediyemiz görüşme etti. Birebir projemizi uygulayıcı Büyükşehirlerimiz de var. Patilik projemizin de Türkiye'ye sağlam olmasını istiyoruz. Patilik projesini de düşkünlük yazar gelenler var. Patilik Mutlu Hayvanlar Kasabası, insanlarla baş başa eşgüdümlü cereyan fail müşterek iyileştirme merkezi." niteleyerek tamamladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?