Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan heyetini bildirme etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Badraddin Guliyev'i ikrar etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan heyetini bildirme etti
20-01-2022 16:21
Lefkoşa

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Badraddin Guliyev'i bildirme etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Guliyev ve beraberindekileri makamında meydana getirdiği kabulde, manalı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tatar, KKTC'de verdikleri savaşım içinde değme devir anne yurt Türkiye'ye ve başka Türk devletlerine candan ilişkin olduklarını belirterek akıbet senelerde Azerbaycan'ın Karabağ zaferi ve Türkiye Cumhuriyeti ile yakınlaşmasının kendilerine de sabah yeli deposu bulunduğunu söyledi.

KKTC'nin Doğu Akdeniz'de özlük mücadelesini vermiş ve hürriyetini nail birlikte Türk devleti bulunduğunu dile getiren Tatar, şöyleki bitmeme etti:

"Azerbaycanlı kardeşlerimizle münasebetimizin henüz da ileriye gitmesi, içtimai ve kültürel temasların çoğalması bizi mutlu etmektedir. Azerbaycan bizlere iri birlikte dikkat göstermektedir. Çok sayıda gazeteciyle mülakat yapmış olup monitör programlarına katılıyorum. Biz, ayrımsız soydan mevrut milletiz, ayrımsız kültürü paylaşan, nasip donanması yapmış ve değme ayrışık mücadelede birbirinin birlikte bulunan devletleriz. Ortada, her insanın hürmet duyduğu birlikte Türkiye Cumhuriyeti vardır. Bizi birbirimize bağlayan çeşitli, değişik ve çelimli bağlar vardır. Azerbaycan halkı, bizim gardaşımızdır. Gönlümden geçen, endamsız sürede en yukarı kurda politik bağın da artmasıdır."

Tatar, KKTC'de el erki olduğuna yer vererek Azerbaycan'dan KKTC'ye gelmiş olarak üniversitelerde tahsil gören ve edep bilimi bilimi verici baş döndürücü sayıda mektepli ile öğretim üyesi bulunduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Tatar, "Çeşitli bölgelerde aramızdaki münasebetler değme sabık devir ilerlemektedir. Bu bağlamda size ve Azerbaycan halkına sevgilerimi iletiyorum." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?