Gündem

Kimsesiz adam ile farenin dostluğu: Ekmeğini fareyle paylaşıyor

Samsun'da sokakta canlı 52 yaşındaki onur Yeşilbaş'ın fare ile kurduğu hukuk görenleri şaşırtıyor. Sokakta yatıp koruyucu Yeşilbaş, genellikle çöpten toplamış olduğu ekmeği fare ve yavrularıyla paylaşıyor.

Kimsesiz adam ile farenin dostluğu: Ekmeğini fareyle paylaşıyor
19-11-2021 13:09

Aslen Trabzon Tonyalı bulunan onur Yeşilbaş, annesini dokunmabana hastalığından sonraları kaybetmesinin arkası sıra geda kaldı. Samsun'da sokaklarda canlı ve dereden balık tutarak, hurda biriktirerek geçinmeye etkin Yeşilbaş, 4-5 aydır kayalıklarda dost bulunduğu fare ile yarenlik ediyor. Bulduğu ekmeğini üstelik fare ve yavrularıyla paylaşan onur Yeşilbaş, iktisadi hali olmamasına karşın sonuç lokmasını üstelik fareyle paylaşmaktan ötürü dirlik duyduğunu söyledi.

Her güneş fareyi beslediğini dile getiren onur Yeşilbaş ile farenin dostluğunu yayınlayan videoteyp o anda öz kenarında mevcut müşterek yurttaş kabilinden uzun uzun müşterek müddet eşya dibine alındı. Videoda fare onur Yeşilbaş'ın elinden atlatmak alıp yavrularına götürmesi ve Yeşilbaş ile oynaması görünüyor. Yeşilbaş, günde 1 atlatmak üstelik bulsa onu gine fare ile paylaşmaktan dirlik bulduğunu anlatım etti.

“Fareyi öz elimle besliyorum”

Fare ile kurduğu dostluğu özetleyen onur Yeşilbaş, “Yaklaşık 4-5 aydır fare ile omuzdaşlık yapıyorum. Güzel müşterek arkadaşlığımız oluştu. Çoğu dokuncalı insanlardan baş döndürücü elan iyi. Hayvanlara kendisince baş döndürücü duyarlıyım. Allah değme şeyi bizim düşüncesince yaratmış. Başka birinin kanalıyla fare beslediğini duysam inanmazdım fakat kendim besliyorum. Fareyi beslediğim hatıra da o an kader yapıtı yanımda duran biri eşya dibine almış. Fareler baş döndürücü cesaretsiz hayvanlar. Böyle müşterek hukuk kurmamız bana da acayip geliyor. Günde 3-4 yol yanıma geliyor. Bu sabahleyin da kendisini ve yavrularını besledim. Gelme saatlerimi ezberlemiş gibi. Burada balık tutuyorum, 5 zaman sonraları yanıma geliyor. Farenin 4 kıta de yavrusu var. Annesi ile ulaşınca onları da besliyorum. Fareyle dostluğumuzu görenler oluyor. ‘Korkmuyor musun' sanarak soruyorlar. Bazen balık tutarken fare sırtıma atlıyor” dedi.

“Kış koşulları zorlaşıyor sokakta kalıyorum”

Zor anlaşma koşulları altında üstelik fare ile dostluğunun bitmeme ettiğini dile getiren Yeşilbaş, “Zorlu şita koşulları geliyor. Kimsem yok. Tek başına canlı müşterek insanım. Yetkililerin beni görmesini istiyorum. Sokakta yaşıyorum. Herkesin kendisini benim yerime koymasını istiyorum. Bazen 1 ekmeğim olmakta onu da fare ile paylaşıyorum. Ben de anca dirlik buluyorum. Kendi ekmeğimi onlarla paylaşıyorum” sanarak konuştu.

Erdi Demür
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?