Gündem

Kapatılan YARSAV'ın emektar başkanına FETÖ'den sunulan ukubet onandı

Yargıtay, KHK ile mülga Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) emektar başkanı Murat Arslan'ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden mahkum edilmesini onadı.

Kapatılan YARSAV'ın emektar başkanına FETÖ'den sunulan ukubet onandı
09-03-2022 16:43
Ankara

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince 18 Ocak 2019'da karara bağlanan dosyanın temyiz incelemesini tamamladı.

Daire, 15 Temmuz çarpış girişiminin peşi sıra KHK ile mülga YARSAV'ın emektar başkanı Murat Arslan'a, "silahlı yıldırı örgütüne üyelik" suçundan maruz 10 sene dam cezasını oy birliğiyle onadı.

Dairenin kararında, domestik mahkemenin mesabesinde kökler ve esasi tarafından hukuka aykırılığın bulunmadığı, tanıtlama itibarıyla ise değerlendirmenin durumunda bulunduğu vurgulandı.

Delillerin hukuken uygulanan olduğu, sanığa müteveccih ukubet artırımının kanuni gerekçeye dayandığı tamlanan kararda, domestik mahkemenin hükmünün durumunda bulunduğu kaydedildi.

FETÖ elebaşının direktifiyle YARSAV'ı ele geçirdiler

Arslan ve teşekkül çalışanı yargıçlarla ait davalarda, YARSAV'A, FETÖ sergerde Fetullah Gülen'in direktifiyle teşekkül çalışanı bilgili ve savcıların organ olmalarının sağlandığı belirtilmişti. Özellikle 2015'ten sonraları Türkiye ile ait arsıulusal firmalar gözetiminde aksi idrak oluşturulması düşüncesince derneğin kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Eski Anayasa Mahkemesi Raportörü de bulunan Murat Arslan'ın, FETÖ'nün amaçları doğrultusunda YARSAV'da başkanlığı üstlendiği, örgütün gizli yapılanmasında arazi aldığı, örgütsel faaliyetlere katılmış bulunduğu ve ByLock kullandığı belirlenmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?