Dünya

Kanada, yurtdışından gelen tüm yolculara test zorunluluğu getirdi

Kanada, Covid-19 salgını ile savaş kapsamında yurtdışından gelen tüm yolculara gezi önceleri aksi etkili test zorunluluğu getirirken, 10 ülkesiye muteber gezi yasağını ise kaldırdı.

Kanada, yurtdışından gelen tüm yolculara test zorunluluğu getirdi
17-12-2021 23:53

Kanada'da Covid-19 ile savaş kapsamında tedbirler sıkılaştırıldı. Hükümet, 21 Aralık'tan itibaren yurtdışından gelen tüm yolculara yolculuk önceleri menfi etken test zorunluluğu getirildiğini duyurdu. Kanada Sağlık Bakanı jean-Yves Duclos meydana getirdiği açıklamada, Covid-19'un gurk süreleri cezaevi önüne alındığında, bu uygulamanın ek ortak himaye katmanı sağlayacağını anlatım etti.
Duclos, "Yetkililer, havalimanlarındaki kapasiteyi artırmak, yolcu akışını komuta etmek ve en dobra test protokolünün gibi olduğunca doğurgan ortak halde uygulandığından sakıncasız iktisap etmek düşüncesince havayolları, test sağlayıcılar ve öteki nice ortakla benzeyen ortak halde çalışıyor" dedi.

10 ülkeye geçerli yolculuk yasağı kaldırıldı

Covid-19'un Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron mutasyonu zımnında Güney Afrika, Mozambik, Namibya, Zimbabve, Botsvana, Lesoto, Esvatini, Nijerya, Malavi ve Mısır'a geçerli yolculuk yasağının ferda 23.59'da sona ereceği açıklandı.

Kanada'nın Baş Halk Sağlığı Sorumlusu Dr. Theresa Tam ise, Kanada'da tedricen kalan Omicron vakalarının "seyahatle irtibatlı olmadığını" belirtti.
Öte taraftan Kanada'da salgının esasen buyana 1 milyon 864 bin 891 insanda Covid-19 belirleme edilirken, 30 bin 24 isim ise virüs zımnında yaşamını kaybetti.

Ceren Yanar Polat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?