Dünya

Kanada Başbakanı Trudeau, kendisini karantinaya aldı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, kadrosundan altı bireyin Kovid-19 testlerinin artı çıkması hakkında kendisini karantinaya aldığını duyurdu.

Kanada Başbakanı Trudeau, kendisini karantinaya aldı
23-12-2021 00:49
Toronto


Başbakan Trudeau, başşehir Ottawa'daki konutundan düzenlemiş bulunduğu devir içi matbuat toplantısında, ofisinden üç vazifeli ile dulda kadrosundan üç asayiş görevlisinin Kovid-19 ile enfekte bulunduğunu belirtti.

Düzenli testlerden geçtiğini ve temaslarını belkili olduğunca indirmek üzere ahali sağlığı protokollerini izlediğini özetleyen Trudeau, "Şimdiye kadarki tavsiyeleri namına getirdim. Hızlı testler ile derneşik testleri yaptırdım. Şu ana kadarki neticeler negatif. Pozitif çıkan imtihan kararı olursa bunu bileceksiniz, gır veriyorum. Personelimle bulunan temasımın doğası menfez önüne alındığında, dört dörtlük izolasyona giriyorum. Elbette ahali sağlığı yönergelerini izlem etmeyi sürdüreceğiz." diyerek konuştu.

Trudeau, çalışanının ve asayiş görevlilerinin zait imtihan neticelerini ne devir öğrendiğine bağlı bilim paylaşmadı.

Halk sağlığı kısıtlamalarından etkilenenler düşüncesince dayanak programları

Bu arada federal hükümet, Omicron varyantının illet bulunduğu acemi ahali sağlığı kısıtlamalarından etkilenenlere uygulanacak ayrışık dayanak programlarını muvakkat kendisine genişlettiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Chrystia Freeland ile İstihdam ve İşgücü Geliştirme Bakanı Carla Qualtrough, düzenledikleri matbuat toplantısında, acemi desteklere ilişikli açıklamalarda bulundular.

Yeni uygulamayla dört dörtlük kapanma namına kapasitelerine yüzdelik 50 yahut elan çok sınırlama getiren işverenlere, gelirlerindeki sukut oranlarına uyarınca dayanak yardımları yapılacak.

Hükümet, bahis konusu uygulamadan etkilenen işçilere de haftalık 300 Kanada Doları iştirakçi soyutlama katkısı verecek.

Maliye Bakanı Freeland, uygulamanın 12 Şubat 2022 evveliyatına derece meri olacağını açıkladı.

Kanada’da, Kovid-19'un Omicron ve başka varyantlarının tesirini çoğaltması üzerine, bar, lokanta, spor merkezleri, sinema, temaşa ve okullar düşüncesince bazısı alanlarda dört dörtlük kapanmaya gidilirken bazısı alanlarda yüzdelik 50 sığa sınırlaması getirilmişti.

Ülkede elan ilk hafifletilen gezi kısıtlamaları ise baştan uygulamaya konulmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?