Dünya

Johnson'dan İngiltere için kısıtlama sinyali

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, küsurat Covid-19 olayları karşısında acemi kısıtlamaların getirilebileceği sinyalini vererek, “Kamuyu destek olmak için henüz çok tedbir kabul etme ihtimalimiz hala gündemde" dedi.

Johnson'dan İngiltere için kısıtlama sinyali
20-12-2021 22:44

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kabin toplantısının arkası sıra icra ettiği matbuat açıklamasında, kalan Covid-19 olayları zımnında İngiltere için toy kısıtlamaların getirilebileceği sinyalini verdi. Kısıtlamaların ne olacağına bağlı rastgele birlikte açıklamada yok Johnson, hükümetin Covid-19 verilerini "saat başı" izlem ettiğini söyleyerek, ilerleyici günlerde hükümetin kuralları sıkılaştırılabileceği dair halkı uyardı.

“Kamuyu arkalamak için hâlâ aşkın tedbir kabul etme ihtimalimiz hala gündemde"

Covid-19'un Omicron mutasyonunun diyar genelinde, ilkin de başşehir Londra'da arttığına ve sayrılarevi kabullenin ayrımsız halde artım gösterdiğine ilgi çekici Johnson, şu anki durumun "son etap zor" bulunduğunu anlatım etti. Hükümetin Omicron mutasyonunu arama dibine kabul etmek için rastgele detaya baktığını aktaran Johnson, "Kamuyu arkalamak için hâlâ aşkın tedbir kabul etme ihtimalimiz hala gündemde" dedi.

İngiltere için ek kısıtlamaların getirilebileceğini tamlayan Johnson, "Bunun konuşu tarafını de gözden geçireceğiz" ifadelerini kullanarak, hakeza birlikte vaziyette birlikte ekip KDV indirimi ve yerli konseylerden fonlar halinde yardımların olabileceğini açıkladı.

Milyonlarca insanoğlunun önceki aşısını daha yaptırmadığına ilgi çekici Johnson, aşılamanın iri ayırt meydana getirdiğini ve bu yöndeki kanıtların aşkın bulunduğunu anlatım etti. Johnson, İngiliz halkını "dikkatli olmaya" ve "güçlendirici telkih dozlarını almaya" çağırdı.

SAGE'den sayrılarevi başvurularının günde 3 bine ulaşabileceği uyarısı

İngiltere Hükümetinin Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) ise, hâlâ aşkın kısıtlama bulunmadığı takdirde sayrılarevi başvurularının günde 3 bine ulaşabileceği dair kabineyi uyardı
Öte taraftan İngiltere Ekonomi Bakanı Rishi Sunak, ülkeye hâlâ düzen bağı Covid-19 kısıtlamaları getirilmemesi dair direnmeye bitmeme ediyor. Basına gereğince Sunak şu anda ülkede kalan fenomen rakamları zımnında Noel etkinlikleri iptallerinden etkilenen konaklama ve misyon sahası için acele istirdat paketi üstünde çalışıyor. Sunak, hâlâ aşkın kısıtlama getirilmesi dair bunun "İngiliz işletmelerine ve işçilerine hakkında yıldırma oluşturduğunu" anlatım etmişti.

Son 24 saatte 91 bin 743 vaka

İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19'a bağlı icra ettiği açıklamada son 24 saatte 91 bin 743 fenomen belirleme edilmiş olduğu ve mecmu fenomen sayısının 11 milyon 453 bin 121'e yükseldiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 44 bireyin yaşamını kaybettiğini, mecmu dirilik kaybının ise 147 bin 261'e ulaştığını aktardı.

Son 24 saatte 8 bin 44 toy Omicron vakası

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), son 24 saatte 8 bin 44 toy Omicron olayının belirleme edilmesi ile mecmu Omicron fenomen sayısının 45 bin 145 bulunduğunu açıkladı.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?