Dünya

İtalya Başbakanı Draghi'den enerji fiyatlarına karışma sinyali

İtalya Başbakanı Mario Draghi, "Bütçe kanununa da karışma ederiz ve camianın en donsuz gruplarına hususi özen vererek, bunu sürdürmeye hazırız." dedi.

İtalya Başbakanı Draghi'den enerji fiyatlarına karışma sinyali
30-11-2021 16:16
Roma

İtalya Başbakanı Draghi, hükümetinin artan enerji fiyatlarının başta halkın donsuz kesimi üstündeki tesirini alıkoymak düşüncesince halihazırdakine ek adına ortak kere şimdi karışma etmeye apiko olduklarını bildirdi.

Draghi, "Sürdürülebilir ortak intikal düşüncesince İş ve Enerji" mevzulu konferansta icra ettiği konuşmada, ekolojik inkılap ve artan enerji fiyatlarına müteveccih mesajlar verdi.

Ekolojik dönüşümün İtalya’nın huzur karşıya bulunduğu sınamalar itibarıyla da ehemmiyetli bulunduğunu anlatım fail Draghi, bu hususta ahit olanaksız görünenin ferda cins olacağını matematik ederek, teceddüt karışma rastgele şeye açıkça olmaları icap ettiğini belirtti.

Artan enerji fiyatlarıyla ait de mütekellim Başbakan Draghi, "Özellikle çelimsiz vadede fiyat artışlarının önüne geçerek, donsuz ailelere iane geçirmek düşüncesince haziranda 1,2 bilyon avro, eylülde 3 bilyon avrodan çok eşme tahsis ettik. (2022) Bütçe kanununa da karışma ederiz ve topluluğun en donsuz gruplarına hususi uyanıklık vererek, bunu sürdürmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün (ISTAT) ahit açıklamış bulunduğu teşrinisani kocaoğlan mürşit verilerine göre, enerji fiyatlarının etkisiyle güzeşte ay yüzdelik 3 bulunan salname enflasyon, kasımda yüzdelik 3,8'e yükselerek, akıbet 13 senenin en erdemli seviyesine ulaşmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?