Dünya

İsveç Kovid-19 kısıtlamalarını kaldırdı

İsveç Kovid-19 kısıtlamalarını kaldırdı
09-02-2022 13:43
Stockholm

İsveç Halk Sağlığı Ajansı, Kovid-19'a müteveccih hepsi kısıtlamaları çağ bakımından kaldırdı ve Kovid-19 testlerinin de sonlandırıldığını açıkladı.

Halk Sağlığı Ajansı Başkanı Karin Tegmark Wisell, ülkede çağ bakımından Kovid-19'a müteveccih dört başı mamur kısıtlamaların kalktığını belirtti.

Devletin maliyeti zımnında Kovid-19 testlerini sonlandırdığını aktaran Wisell, "Haftalık Kovid-19 testlerinin devlete maliyeti 55 milyon dolar, maaş maliyeti ise 220 milyon dolar, bundan dolayı Kovid-19 testlerini sonlandırdık." ifadesini kullandı.

Bugünden itibaren çabucak afiyet personellerinin parasız Kovid-19 testi yaptırabileceğini kaydeden Wisell, kişi arzusu ile yurt dışına kabarmak düşüncesince Kovid-19 testi yaptıracakların ücretlerinin büyüklük ve sigortalar kabilinden ödenmeyeceğini kaydetti.

Öte taraftan İsveç, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelenlerden istediği sayısal gezi kartı, telkih vesikası veya sınav kadar önlemlerin hepsini çağ sebebi ile sonlandırdı.

Halk Sağlığı Ajansının açıklamış olduğu sayılara göre, İsveç'te Kovid-19 zımnında yaşamını kaybedenlerin sayısı 16 bin 244'e, hikâye sayısı 2 milyon 354 bin 455'e yükseldi.

Finlandiya Kovid-19 kısıtlamalarını 1 Mart'ta kaldırıyor

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin de ülkede Kovid-19'a müteveccih kısıtlamaların 14 Şubat'ta gevşetileceğini, 1 Mart bakımından da kaldırılacağını söyledi.

İskandinav ülkelerinden önceki adına Danimarka, 1 Şubat'ta Kovid-19 kısıtlamalarını ağız ağıza kaldırırken, Norveç de 19 Şubat'ta kısıtlamaları kaldırılacağını duyurmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?