Sağlık

İstanbul'a evcil aşı TURKOVAC'ın geçmiş sevkiyatı yapıldı

İstanbul'a, acele tasarruf onayı düzlük yerel Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın geçmiş sevkiyatı yapıldı.

İstanbul'a evcil aşı TURKOVAC'ın geçmiş sevkiyatı yapıldı
29-12-2021 17:50
İstanbul

Ankara'daki Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposundaki aşılar, sabahleyin saatlerinde yüklenilen tır ile yağız eliyle İstanbul'daki İl Sağlık Müdürlüğü Aşı Deposuna getirildi.

Soğuk zinciri korunarak 2-8 derecede gizlenen aşılar, İstanbul'daki kent hastanelerine dağıtılacak.


Aşıların bulunmuş olduğu depoda gazetecilere izah fail İstanbul İl Aşı Sorumlusu Doktor Burhan Küçükoğlu, İstanbul'da vakti birlikte anne şehadet ettiklerini söyledi.

Yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın Ankara'dan yola çıkarılarak İstanbul'a getirildiğini tamlayan Küçükoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanımızın da dediği üzere baş döndürücü çelimsiz birlikte müddet içinde kent hastanelerinde domestik Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ı uygulamaya başlayacağız." dedi.

Küçükoğlu, bu vakte derece elan aşısını gömgök yada anımsatma dozu vakti mevrut hepsi vatandaşları aşı olmaya çağırma ederek, şu şekilde konuştu:

"Aşıların etraflı aşılar üzere 2-8 derecede korunması gerekiyor. O nedenden aşılar İstanbul'a itici zincir kurallarını sağlayıcı hususi tırlarımızla geldi. Yaklaşık 5 zaman böylelikle da İstanbul'a ulaştı. Gördüğünüz üzere aşıları hızlıca depomuza aldık. Aşıların uygulanacağı kent hastanelerine naklini de doğrudan sağlayarak, baş döndürücü çelimsiz birlikte müddet içinde vatandaşlarımızı aşıyla buluşturmuş olacağız. Ayrıca halihazırda İstanbul'da 1500 ayrımlı noktaya aşıyı dağıtabilecek itici zincir ağımız da mevcut. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızı salgınla mücadelede en şişman gücümüz bulunan aşıyı olmaya çağırma ediyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?