Sağlık

İstanbul karla kaplıyken aşı olmaya geldiler

İstanbul karla kaplıyken 58 yaşındaki Ünzile Bozdağ ile kızı Kamile Nur güneş tacı virüs salgınına huzur Turkovac aşısı olabilmek düşüncesince hastaneye gitti. Anne kız, “Yollar bağlı olması durumunda caba çıkıp geldik, olduk” dedi.

İstanbul karla kaplıyken aşı olmaya geldiler
29-01-2022 16:06
Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da can alıcı bulunan koyu kar yağışı nice olumsuzluğa sebep olmuştu. Araçlar derinliğine müddet yollarda kalırken kapanan yollara karşın birtakımı yurttaşlar güneş tacı virüs salgınına erinç aşılarını olmayı boşlama etmedi. Esenler'de canlı 58 yaşındaki Ünzile Bozdağ ve 28 yaşındaki Kamile Nur Bozdağ da koyu esmer karşın aşı randevularını alarak Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi'ne geldi. 25 Ocak'ta hastaneye gelmiş olarak domestik aşı Turkovac'tan bulunan ana kız o anları anlattı. Hava koşulları çirkin olsa da salgına erinç aşının ehemmiyetli bulunduğunu belirterek anımsatma dozu tercihini domestik aşıdan yana kullanan 58 yaşındaki Ünzile Bozdağ, “Turkovac, anımsatma aşısını yaptırdık. Soğuk, yöntemler kapalı, güç geldik” dedi.

“Yollar gizli olmasına karşın çıkıp geldik, olduk”

Aşı edinmek düşüncesince domestik aşıyı beklediğini, esmer karşın aşısını yaptırmak düşüncesince hastaneye geldiğini özetleyen 28 yaşındaki Kamile Nur Bozdağ, “Ben de Turkovac oldum, önceki dozu oldum. Zaten Turkovac'ın çıkmasını bekliyordum. Anca termin alıp gelip olabildim. Yollar gizli olmasına karşın çıkıp geldik, olduk” ifadelerini kullandı. Yerli aşıdan yaptıran ortak apayrı yurttaş ise “Karlı havada geldik, az buçuk güç beli fakat domestik ve ulusal bulunduğu düşüncesince randevumuzu da aldık çabuk ortak biçimde 3. dozumuzu olalım dedik" sanarak konuştu.

Hasibe Karadağ


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?