Sağlık

İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu'ndan sağlıkçılara şiddete sert tepki

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık çalışanlarına müteveccih kalan şiddete tepki göstererek, “Ben kabullenemiyorum sağlıktaki şiddeti. Sağlık ordumuza en ıvır zıvır müşterek sertliği bakir toleransla karşılamamız gerekiyor. Bunu çabucak sa?

İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu'ndan sağlıkçılara şiddete sert tepki
22-01-2022 13:53
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlıkçılara müteveccih şiddet vakalarına bağlı konuştu. Toplumun tek noktasında şiddetin benimseme edilemez bulunduğunu tabir fail Memişoğlu, kâffesi vatandaşların sağlıkçılara erbap çıkması icap ettiğini belirtti. Memişoğlu, Almanya'da aşırı sayıda insana zamanı önceki telkih uygulandığının ortaya çıkmasının arkası sıra devir hin İstanbul'da da gündeme mevrut zamanı önceki telkih iddialarına bağlı de açıklamalarda bulundu. Sağlık çalışanlarına müteveccih şiddete tepki yayınlayan Memişoğlu, “Bu iklim sağlık hizmetleri, sağlık mensupları yönünde aşırı elleme yerlerde ve yurttaşlarımızın bunun farkında bulunduğunu gördüğümüz düşüncesince de memnunum. Sağlık çalışanlarına halis muhlis yurttaşlarımız erbap çıksın. Biz sağlıkta kullanılmamış toleransı infaz etmek ve bunu dadılık etmek zorundayız. Çünkü hakkıyla bu ülkedeki halis muhlis insanoğlu bugün hayattaki en elleme hizmetlerden faydalanabiliyorlar. Ben kabullenemiyorum sağlıktaki şiddeti, halis muhlis sağlıkçılar kullanmakta olanları otama etmek, felah hasretmek düşüncesince çabalıyoruz. Bunu açıklayamıyorum müşterek doktor olarak, müşterek idareci değil doktor olarak. Çünkü sağlık anca güç mevcut müşterek obje ki, sağlıkçı da öyle. Bugün hekimlerimizi bahtiyar etmemiz lazım, bugün bu derece savaşın göbeğinde bulunan ki Covid dehşetli müşterek savaştı ve kalburüstü bulunan insanoğlu gücümüze sağlık ordumuza en ıvır zıvır müşterek sertliği kullanılmamış toleransla karşılamamız gerekiyor. Bunu hoppadak sağlıkçılar kendisine başaramayız. Bunu halis muhlis vatandaşların, halis muhlis kurumların sahiplenmesi icap ettiğini düşünüyorum” dedi.

“Tolerans teşhir şansımız yok, kâffesi yurttaşlarımızın engellemesini bekliyorum”

Türkiye'nin dünyada sağlık hizmetleri noktasında ehemmiyetli müşterek yere geldiğini ve kâffesi sağlıkçılara müstelzim hassasiyetin gösterilmesi icap ettiğini tabir fail Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Bugün ülkemizin hayattaki sağ esen ilgilendiren algısına baktığınız devir huzur 4 iklim içindeyiz, elleme sağlık hizmeti sunulmaktadır diye. Dünyanın en ümranlı devletleri niteleyerek düşündüğümüz ülkelerden ülkemize İstanbul'a sağlık turizmi ve sağ esen ilgilendiren hal anmak düşüncesince iri müşterek arzu var. Bugün Yakın Doğu'dan, Orta Doğu'dan arzu var. İnsanlar neden Türkiye'ye sağlık hizmeti benimseme etmek düşüncesince geliyor, bugün sağlık turizminde baktığımız devir neden dünyanın en pop ülkelerinden müşterek taneyiz. Çünkü hem madun çatı hem insanoğlu gücü kendisine aşırı elleme işlev veriyoruz. Ama bu insanoğlu enerjisini hassasiyetle korumamız gerekiyor. Ben sağlıkta şiddetin personelimizi, sağlık çalışanlarını demotive etmesini kâffesi yurttaşlarımızın engellemesini bekliyorum.

Sağlıkçıya şiddet demek, esasında bu derece elleme sağlık hizmeti sunan kâffesi orduya demoralizayon ve güdeleme yitirilmesine sebebiyet veriyor. O sebepten dolayı bunu bizim karşılama, hoşgörü teşhir şansımız yok. Biz hekimi, hemşireyi şiddete sunulan bırakan ferdin cezasını almasını bekliyoruz. Size selamet yapmaya, sizi otama etmeye etkin ve bu Covid süresinde de gözünü kırpmayan ailesinden ayrılıp, misafirhanelerde, otellerde artan zat canından aşırı şahısların canını düşünen müşterek sağlık ordusuna yapılmasını ego saf bulmuyorum” niteleyerek konuştu.

“SMA testi aşırı müspet müşterek gelişme”

İstanbul'da SMA testlerine yayınlanan ilgiden kıvançlı bulunduğunu tabir fail Prof. Dr. Memişoğlu, “Çok elleme müşterek yürütüm ha zira SMA hastaları, aileler aşırı kıygın oluyor. Koruyucu yönünde öncesinde yapılıp engellenmesi bence ne derece toplumsal mutluluk olduğumuzu da gösteriyor. Çok müspet müşterek evolüsyon ego bunu sağlayanlara teşekkürname ediyorum. Aile hekimlerimizde yaptırıyoruz. Evleneceklerin bu testi yaptırması zat geleceklerini de güvence dibine alıyor” dedi.

“Reel değerlerle enstantane izlem ediyoruz"

Türkiye'de muteber aşıların hummalı düzen müşterek biçimde izlem edildiğine uyanıklık çekici Prof. Dr. Memişoğlu laflarını şu biçimde sürdürdü:

“Türkiye'de meydana getirilen halis muhlis aşıların bilgelik dünyasında onayı var. TİTCK ve Halk Sağlığı kabilinden denetleniyor. Bizim telkih izlem sistemimizde halis muhlis aşıların ısısı da dahil, yararlanma süreleri de müdahale izlem edilen müşterek sistemimiz var. Spekülasyonlarla tığ aşıları izlem etmiyoruz, tığ aşıları gerçek değerlerle enstantane izlem ediyoruz. Bugün ne aşıyı nereden nereye taşıdık, elbette derecede taşıdık, bunun niteliği nedir, ki kabilinden kime, nerede yapıldığını ölçebilen müşterek sistemimiz var. Onun düşüncesince insanoğlu kurgusal ‘Aşının zamanı geçti, şu biçimde oldu, hakeza oldu, telkih kayboldu, şuraya gitti' niteleyerek on paralık düşünmesinler.

Biz bunları uygun izlem edebiliyoruz. 2009'dan bu yana bu sistemimiz var. Bu dayanıklı tahsil edilen müşterek manzume hoppadak aşıyla ilgilendiren değil, ilaçla ilgilendiren de izlem sistemlerimiz var. Aynı sürede şu anda malzemeyle ilgilendiren Avrupa'da bulunmayan izlem sistemlerimiz var. Aşıyla ilgilendiren tehlikesiz olun emniyetsiz müşterek duyarlık var. Sağlık Bakanlığı bu mevzuda aşırı elleme yapılanmış, aşırı hassas, bilgelik kullanmakta olanları kabilinden yönetilen müşterek telkih sistemimiz var” ifadelerini kullandı.

Hasibe Karadağ - Selim Bayraktar

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?