Dünya

İsrail’de ilk 'Flurona' vakası tespit edildi

İsrail'de ilk el Covid-19 ve sezonluk enflüanza enfeksiyonunun birleşimi bulunan “Flurona” olayının tespit edilmiş olduğu duyuruldu.

İsrail’de ilk 'Flurona' vakası tespit edildi
03-01-2022 13:29

İsrail'de yüklü ve aşısız nezdinde kişide, Covid-19 ve mevsimlik enflüanza enfeksiyonunun birleşimi yerine tanıdık ve “Flurona” yerine bilinen ilk vaka tespit edildi. Ülkede ilk defa rastlanılan flurona olayında herhangi nezdinde 2 hastalığında semptomlarına erbap olunduğu öğrenildi.

Jinekoloji kısmı yöneticisi Profesör Arnon Vizhnitser kabilinden meydana getirilen açıklamada, “Kişiye enflüanza ve Covid-19 tanısı konuldu. İki defa meydana getirilen kontroller sonra 2 hastalığın testi de gine zait çıktı.

Hastalıklar fevk teneffüs yollarını etkileyerek dem edinmeyi zorlaştırıyor ve enikonu bulaşan nitelikte” ifadelerine toprak verdi. Kişinin geniş semptomlar gösterdiği ve hastaneden taburcu edilmiş olduğu de öğrenildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı, vaka üstünde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken, henüz ilk buna benzeri koşut enfeksiyonların yaşanmış olabildiği de araştırılıyor.

Daha önce, Başbakan Naftali Bennett'in ofisinden meydana getirilen açıklamada, Pfizer'ın kabilinden Covid-19'a üzerine imal edilen Paxlovid ilacının ilk bölümünün Perşembe haset ülkeye eriştiği ve ilacın onaylanmasında İsrail'in önderlik etmiş olduğu vurgulanmıştı.

Kasım ayında İsrail, Omicron mutasyonunun ortaya çıkmasıyla beraberce süresince başta Afrika ülkelerinin bulunmuş olduğu nezdinde al dizelge hazırlamıştı.

Aralık ayında ise İsrail Hükümeti, içlerinde Türkiye'nin de bulunmuş olduğu Belçika, Kanada, Almanya, Macaristan, İtalya, Fas, Portekiz, İsviçre ve İngiltere'ye Omicron mutasyonunun yayılımı zımnında gezi yasağı getirmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?