Dünya

İspanya'da Kovid-19'da yeni olaylar ve geberik rakamları baştan artışa geçti

Yeni kimse koronavirüs (Kovid-19) salgınına için yazdan beri şen birlikte çevrim nâkil İspanya'da, yeni vaka ve geberik sayılarında artış başladı.

İspanya'da Kovid-19'da yeni olaylar ve geberik rakamları baştan artışa geçti
19-11-2021 12:19
Madrid

İspanya Sağlık Bakanlığının güncellediği verilere gereğince sonuç üç haftadır adım adım artış yayınlayan günce yeni vaka rakamları 6 bin 315'e ulaştı.

Bakanlık başkaca geçmiş bakımından 29 bireyin salgından yaşamını kaybettiğini açıkladı.

Ülkede sonuç 14 güneş esas alınarak sunulan rastgele 100 bin şahıslarda tanıdık sayı farkı vaka sayısı 104'e çıkarken dü ay aradan sonraları bu sayının geçmiş kat 100'ün üstünde olması dikkati çekti.

Buna karşın hastanelerdeki Kovid-19 hastaları sayısında çokluk yaşanmadığı belirtildi.

Resmi verilerde iklim genelinde Kovid-19 hastalarının hastanelerdeki doluluk oranının yüzdelik 1,86, koyu iş ünitelerinde ise yüzdelik 5 bulunduğu görüldü.

Yeni vakalardaki en erdemli artışlar ülkenin yıldız doğusundaki Bask ve Navarra köy muhtarı bölgelerinde görülüyor.

Bask köy muhtarı hükümeti, salgına erinç güvenliğin güvence edilemediği ve şişman katılımlı tamamı etkinliklerin bozma edileceğini açıklarken restoranlara ve cümbüş merkezlerine hoppadak aşılama sertifikasıyla antre kısıtlaması getirilmesi düşüncesince mahkemeden müsaade istedi.

Benzer önlemlerin salgının arttığı başka köy muhtarı yönetimlerde de katılması bekleniyor.

İki düze aşılama olanların oranının nüfusun yüzdelik 79'una emsal geldiği İspanya'da Başbakan Pedro Sanchez, 60 gözyaşı adına 3. düze aşıların başlatıldığını hafta ortamında açıklamıştı.

Avrupa'da Almanya, Avusturya, İngiltere ve Yunanistan kabilinden bazısı devletlerde tanıdık şişman vaka artışları hâlâ İspanya'da olmasa da hükümet ve domestik dümen yetkilileri Noel ve yılbaşı dönemlerinde kısıtlamaların getirilebileceği anlamında tembihat yapıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?