Dünya

İngiltere’de monarşinin sona ermesi için kampanya başlatılacak

İngiltere'de monarşinin sona ermesini destekleyen “Republic” (Cumhuriyet) anlı şanlı müşterek grup, Kraliçe II. Elizabeth'in yazboz tahtası çıkışının 70'inci sene dönümünde monarşinin kaldırılması için kampanya başlatacak.

İngiltere’de monarşinin sona ermesi için kampanya başlatılacak
10-01-2022 23:44

İngiltere'de mutluluk yönetiminin ehemmiyetli müşterek parçası bulunan monarşinin sona erdirilmesini talip Republic (Cumhuriyet) angın müşterek grup, haziran ayında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in tahttaki 70'inci yılını kutlayacağı "Platin Yıl Dönümü" esnasında monarşinin kaldırılması için kampanya başlatılacağını duyurdu. Monarşiye son verilmesi çağrısında mevcut grup, kampanyanın isminin "Başka Bir 70 sene Daha İstemiyoruz" olacağını belirtti. Republic angın grubun, monarşi ile yönetilen müşterek iklim geleceğinin ak pak olmadığını savunduğu aktarılırken, monarşinin kaldırılması anlamında kampanya yürüteç gruptan Graham Smith icra ettiği açıklamada, “Bir azınlık, Kraliçenin yetmiş salname saltanatını kutlulamak isteyecek olsa da, biz bundan sonra geleceğe bakmalıyız. Prens Charles'ın geleceği de sert ak pak değil. Bu çeşit hallerde rastgele devir demokratik müşterek seçenek vardır” dedi. Smith, “Anayasamız karşı ağır müşterek ağız dalaşı başlamanın, Prens Charles'ın ülkenin sunabildiği en güzel becerikli olmadığının ve müşterek kavim yerine mutluluk başkanımızı seçilmiş dair iyice becerikli olduğumuzu ikrar etmenin tarihi geldi” ifadelerini kullandı.

Kraliçe Elizabeth, dünyanın en buğulanmış ve en derinlemesine müddet tahtta küsurat hükümdarı

Dünyanın en buğulanmış ve en derinlemesine müddet tahtta küsurat hükümdarı unvanına cemaat bulunan 95 yaşındaki Elizabeth için Platin Yıl Dönümü kutlamalarının haziran ayında Buckingham Sarayı'nda gerçekleşmesi planlanıyor. İngiltere'de Platin Yıl Dönümü yerine bilinen kutlamalar iklim monarşisinde tahtta 70 yılını dolduran Kral yahut Kraliçeler için düzenleniyor.

Öte yandan, İngiltere'de meydana getirilen anketlere göre, şahısların şişman müşterek çoğunluğunun halen monarşiyi desteklediği ve Kraliyet ailesinin iyice pop bulunduğu görülüyor. Ancak sormaca sonuçlarına göre, halkın Kraliçe'nin en şişman oğlu ve tahtın varisi bulunan Prens Charles'ı sert desteklemediği ve son yıllarda gençlerin cumhuriyetperver duyarlılığının arttığı ortaya çıktı.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?