Dünya

İngiltere'de Kovid-19 kısıtlamaları kaldırıldı

İngiltere'de bugünden itibaren enfeksiyon yerinde yalıtım dünya hepsi Kovid-19 önlemleri kaldırıldı.

İngiltere'de Kovid-19 kısıtlamaları kaldırıldı
27-01-2022 15:05
Londra

Sağlık Bakanlığından meydana getirilen açıklamada, Omicron varyantıyla savaşım kapsamında 8 Aralık'ta uygulamaya konulmuş olan "Plan B" önlemlerine "aşılama programının iri başarısı" sebebiyle sonuç verildiği belirtildi.

Buna göre, aşılama pasaportu kendisine tanıdık Kovid-19 durumunu yayınlayan belgelerin mecburi kullanması sona erdi. Ancak şeb kulüpleri ve tiyatrolar üzere mekanlar, fahri kendisine uygulamaya bitmeme edebilecek.

Maske müstear zorunluluğu da kaldırıldı fakat neşeli ve gizli bölgelerde peçe takmaya bitmeme edilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Öte taraftan enfeksiyon yerinde elektrik uygulaması bitmeme edecek.

Sağlık Bakanı Sajid Javid, meydana getirdiği açıklamada, "Kovid ile yaşam sürmeyi öğrenirken bu virüsün gitmeyeceğini açık açık görmemiz gerekiyor." niteleyerek hala aşılama olmayanlardan aşılama yaptırmalarını istedi.

Hükümet peçe müstear zorunluğunu kaldırsa da süpermarketler ve şişman muvasala şirketleri müşterileri yahut yolcularından peçe takmaya bitmeme etmelerini istedi.

Ülkede evden emek vermek uygulaması da güzeşte hafta sona evliya ve hükümet çalışanlardan ofislere devir düşüncesince işverenleriyle görüşmelerini istemişti.

İngiltere'de hikâye sayısı 4 Ocak'ta 218 bini geçmesinin arkası sıra düşüşe geçmişti. Ülkede evvel 102 bin 292 hikâye ve 346 dirilik kaybı kaydedilmişti.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?