Dünya

İngiltere'de Avam Kamarası'ndan yeni Covid-19 kısıtlamalarına onay

İngiltere'de Avam Kamarası'nda milletvekillerinin oylamasına verilen ve elan aşkın iç mekanda mecburi peçe kullanımını içeren Covid-19 kısıtlamaları ikrar edildi.

İngiltere'de Avam Kamarası'ndan yeni Covid-19 kısıtlamalarına onay
15-12-2021 00:19

İngiltere'de ast divan bulunan Avam Kamarası'nda milletvekilleri, ülkede yayılan Omicron mutasyonu ve küsurat Covid-19 olayları dolayısıyla özetle "B Planı" diyerek anılan hâlâ disiplin önlemlere intikal mevzusundaki kanuni tensikat düşüncesince oy kullandı. Yerel saatle 18.30'da başlamış bulunan celsede milletvekilleri, ülkede mecburi peçe kuralının hâlâ müşterek tomar iç mekanı kapsaması,

Covid-19 telkih pasaportlarının iri mekanlar düşüncesince uygulamaya konulması, Ulusal Sağlık Servisi (NHS) çalışanlarına aşıların mecburi olması ve Omicron olayları ile temasta mevcut insanların günce testler yaparak karantina uygulamaması hikayelerinde oy kullandı. Açıklanan oylama sonuçlarına layıkıyla yeni önlemler arasında belirlenen hâlâ müşterek tomar iç mekanda mecburi peçe kullanımına bağlı karar, 41'e dirlik 441 oyla onaylandı. Sonuç ile beraberce ilerleyici günlerde hükümetin peçe istimal zorunluluğu bulunan mekanları açıklaması bekleniyor.

Karara layıkıyla restoranlar, barlar ve spor salonları dışında bir çok çok çecik belirgin iç mekanlarda peçe takmanın mecburi bir vaziyete gelmesi bekleniyor.

Aşı pasaportu onaylandı

Milletvekilleri oy çoğunluğu ile cıvıl cıvıl grupların müşterek araya geldiği şeb kulüpleri üzere coşku merkezleri girişlerinde Covid-19 telkih pasaportlarının istenmesine de onay verdi. 126 oya dirlik 369 oyla ikrar edilen düzenlemeye hâlâ önceki en baş döndürücü İşçi Partisi dayanak noktası vermişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın partisi bulunan Muhafazakar Parti ise telkih pasaportlarına dirlik çıkıyordu. Oylama kararına layıkıyla 101 Muhafazakar Parti milletvekilinin Johnson'a dirlik oy kullandığı tez edildi.
İlerleyen günlerde halkın cıvıl cıvıl iç mekanlara girebilmek düşüncesince 2 düze telkih yaptırdıklarını kanıtlayan telkih pasaportlarını alması gerekiyor.

Sağlık çalışanlarına telkih mecburi oldu

Onaylanan yeni kurallardan müşterek gayr ise Ulusal Sağlık Servisi (NHS) çalışanlarına aşıların mecburi bir vaziyete getirilmesi oldu. Söz konusu kural, 100'e dirlik 385 oyla ikrar edildi. Bu değişmeyen ile beraberce esenlik mensupları işlerine bitmeme edebilmek düşüncesince Covid-19 aşısı kazanmak zorunda.

2 düze telkih yaptırıp temaslı olanlar, yanal atak testi ile karantinadan affedilmiş olacak

Milletvekilleri ayrıca, Omicron veya Covid-19 olayı ile temasta mevcut 2 düze aşılanmış insanların 7 gündüz süresince aceleci akıbet verici yanal atak testi yaptırarak karantinaya girmemesini de oyladı. Karar oy çoğunluğu ile ikrar edildi.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?