Dünya

İngiltere Başbakanı Johnson, Rusya önderi Putin'i Ukrayna dair uyardı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ukrayna'yı obstrüksiyon dair uyararak, NATO'nun açıkça bap politikasının Kiev düşüncesince de makbul bulunduğunu tabir etti.

İngiltere Başbakanı Johnson, Rusya önderi Putin'i Ukrayna dair uyardı
02-02-2022 21:55
Londra

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan meydana getirilen açıklamaya göre, Johnson, Putin ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede Johnson, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki "düşmanca faaliyetinden" duyduğu yoğun endişeyi dile getirdi.

Hem Ukrayna'nın arazi bütünlüğüne aynı zamanda yasal koruma hakkına hürmet yayınlayan müşterek kere bulunması ihtiyacına ayraç fail İngiliz Başbakan, Rusya'nın Ukrayna topraklarına hâlâ aşkın girmesinin feci müşterek kusur matematik olacağını kaydetti.

NATO'nun bariz bap politikası layıkıyla topu topu Avrupa demokrasilerinin, NATO üyesi olmayı rıza hakkına erbap bulunduğunu tamlayan Johnson, "Bu adalet baştan sona Ukrayna düşüncesince de geçerlidir." dedi.

Johnson, NATO'nun müşterek defans ittifakı bulunduğunu da yineledi.

Görüşmede, liderler, durumun kötüleşmesinin kimsenin çıkarına bulunmadığı dair uygun kalırken, Başbakan diyalog ve diplomasinin öneminin beraberinde Ukrayna'yı da müzakerelere engelleme ika gerekliliğine ayraç etti.

Liderler ayrıca, hava değişikliği, Afganistan'daki gidişat ve İran'ın çekirdeksel faaliyetlerine bağlı geçim engelleme müşterek cenah film film mevzuyu da ele aldı.

Hafta başlangıcında yapılması planlanan görüşme, Johnson'ın Başbakanlık binasında meydana getirilen ve Kovid-19 engellemelerinin ihlal edilmiş olduğu öne sürülen partilerle ait raporun arkası esna parlamentoda bahsetmek durumunda kalması dolayısıyla ertelenmişti.

Görüşme önceleri Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, İngiltere yönetimini eleştirerek, "Birinin rastgele müşterek şeyden kurtulmaya gereksinimi varsa, o da İngiliz politikacıların aptallığından ve cehaletinden kurtulması müstelzim dünya." ifadesini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?