Dünya

İngiltere Başbakanı Johnson ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy telefonda görüştü

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e azami edisyon uygulanması düşüncesince "yaptırımların henüz da genişletilmesi gerektiği" dair oydaş bulunduğu bildirildi.

İngiltere Başbakanı Johnson ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy telefonda görüştü
02-03-2022 15:24
İngiltere

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan birlikte sözcü, Johnson'ın, Ukrayna'ya müteveccih tiksindirici saldırıları ayıplamak düşüncesince bu sabahleyin Zelenskiy ile telefonda görüştüğünü belirtti.

Johnson'ın görüşmede, Zelenskiy'e İngiltere'nin çağ öğleden sonraları New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında Rusya'nın en çelimli halde kınanmasını bildirmek düşüncesince BM Genel Kurulu üyelerini birlikte araya getirdiğini dediğini aktaran sözcü, şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna'ya müteveccih saldırılara duyduğu nefreti paylaşan Başbakan Johnson, İngiltere'nin Ukrayna halkını ve direnişini beslemek düşüncesince gibi bulunan değme şeyi yaptığını söyledi. Zelenskiy, İngiltere'nin defans yardımının Ukrayna'ya ulaşmasını sağlamadaki desteği ve liderliği düşüncesince Johnson'a teşekkürname etti ve Rus güçlerini durdurmanın dirimsel bulunduğunu belirtti. Her dü önder de ilerleyici günlerde Putin'e azami edisyon infaz etmek düşüncesince yaptırımların genişletilmesi gerektiği dair uygun kaldı."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?