Yaşam

'İletişim kuramamak' çiftleri müşavirlik hizmeti almaya yöneltiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çiftlerin aile içi enformasyon hikayelerinde yaşadıkları sorunlarla çarpıcı halde giriş etmelerini sübvanse etmek şartıyla maruz Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmetinden elde edilmiş neticeleri açıkladı.

'İletişim kuramamak' çiftleri müşavirlik hizmeti almaya yöneltiyor
23-11-2021 11:30
Ankara

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca maruz Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmetini almaya götüren en ehemmiyetli nedenin eş ile enformasyon sorunları yaşanmasının bulunduğu belirleme edildi.

Bakanlık, aile bütünlüğünü arkalamak ve güçlendirmek, aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişindeki hastalıkların çözümüne dayanaklık etmek şartıyla maruz Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmeti ile elde edilmiş neticeleri yanında araştırı ile ortaya koydu.

Bakanlığa ilişkin il müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerindeki (SHM) bilirkişi personel kanalıyla parasız maruz bahis konusu hizmete yönelik, "Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmetinin Analizi ve Değerlendirilmesi" başlıklı araştırı gerçekleştirildi.

Araştırma kapsamında hem hizmet alanlarla hem hizmet verenlerle bununla ortak hizmete bilvasıta yardımı mevcut aut paydaşlarla müzakere yapıldı. Bu kapsamda hizmeti meydan 996 danışanla görüşülerek data analizi hazırlandı.

Araştırmada toprak meydan danışanların yüzdelik 68'ini kadın, yüzdelik 32'sini ise rical oluşturdu. Kadın danışanların gözyaşı averajının 35,8, eş danışanların ise 38,9 bulunduğu belirlendi.

Danışanlar, ayrılma kararını baştan kıymetlendirmek istiyor

Araştırma sonucunda, bu hizmeti almaya motive fail esbap ortada evvel sırayı, yüzdelik 47,8 payı ile "eş ile enformasyon sorunları yaşanması" aldı.

Danışmanlık hizmeti kabul etme gerekçeleri süresince ikinci sırayı yüzdelik 11 payı ile "boşanma kararının baştan değerlendirilmesi" alırken, üçüncü tam ise "çocuklarımın ruh bilimsel halini arkalamak için" diyenler toprak aldı.

Araştırmada, "kişisel yardıma gerekseme duymam" diyenlerin payı da yüzdelik 6,1 adına belirlendi.

Yüzde 38,4 oranında danışan, aile danışmanlığı hizmetini arkadaşları ve DOĞRU çevresinden öğrendiğini, yüzdelik 33,3'ü mutluluk teşkilatı içindeki aile mahkemesi, aile hekimliği yada apayrı yanında kurumdan bilim alarak bilgili olduklarını bildirdi.

Danışanların yüzdelik 10,9'u, müşavirlik hizmetini, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının icra ettiği tanıtımlar sonucunda, yüzdelik 10,2'si genel ağ aracılıyla, yüzdelik 8,2'si ise benzeri aracılıyla öğrendiğini kaydetti.

Danışanların ½ si evvel görüşmeye eşleriyle beraberce gidiyor

Araştırmada, danışanların yüzdelik 52,2'sinin evvel görüşmelere eşleriyle gittiği belirlendi.

Danışanların yüzdelik 67,2'si hizmet kapsamında kendilerine maruz salık ve görevleri hesabına getirmeyi planladığını anlatım etti.

Tek vizyon deneyimi bulunan danışanlar ortada görevleri hesabına getirmeyenler, buna esbabımucibe adına yüzdelik 26,7 oranında "eşlerinin teşrikimesai yapmıyor oluşu"nu dile getirdi. "Yeterli vakte erbap olmama" (yüzde 22,7), "yeterince ilgilenememe" (yüzde 14,7) de öbür esbap oldu.

Öneri ve öneriler sansasyonel bulundu

Yüzde 77,5 oranında danışan, danışmanların teklif ve tavsiyelerini sansasyonel bulduğunu belirtti.

Danışanların yüzdelik 48,8'i tahsil edilen Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmetinin aile, mekân ve DOĞRU akrabalarla kurulan iletişimde de müspet tesirinin bulunduğunu anlatım etti.

5 üstünden meydana getirilen değerlendirmelerde, 3,7 düzeyinde "faydalı" mevcut hizmetten, 4,3 düzeyinde "memnun" kalındı.

Araştırmaya katılanların yüzdelik 77'si bu hizmeti salık edeceklerini, yüzdelik 72,7'si de bugüne derece salık ettiğini belirtti.

İleride yanında dava yaşaması biçiminde maruz aile danışmanlığı hizmetini baştan alacaklarını anlatım edenlerin payı yüzdelik 91,9 iken, devletin bu cins hizmetler sunmaya bitmeme etmesini onaylayanların payı ise yüzdelik 99,7 oldu.

e-Devlet üstünden de müracaat yapılabiliyor

Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmeti, eşlerin aile içi enformasyon hikayelerinde yaşadıkları sorunlarla sansasyonel biçimde giriş etmelerini müzaheret etmek şartıyla "Aile Danışmanlığı", ayrılma sürecinde bulunan çiftlerin bu süreci dimdik yönetebilmeleri şartıyla "Boşanma Süreci Danışmanlığı" ve "Bireysel Danışmanlık" adına 3 iç kulak altında sunuluyor.

Boşanma önceleri ve sırasında maruz hizmetle aile içi enformasyon sorunları dolayısıyla ayrılma noktasına mevrut ailelere, ilişkilerini baştan gözden geçirmeleri düşüncesince dayanaklık etmek olunuyor.

Aile içi enformasyon becerileri kazandırmak, çatışmaların müspet biçimde çözülmesinde etüt görevlisi edinmek ve çocuklarla ilgilendiren hastalıkların çözümü anlamında de müşavirlik yapılıyor.

Vatandaşlar, 2019'dan buyana hizmetten müstefit ballanmak düşüncesince e-Devlet üstünden de müracaatta bulunabiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?