Dünya

Hollanda’da Covid-19 kısıtlamaları protesto edildi

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da binlerce kişi, Covid-19 önlemlerini protesto etti.

Hollanda’da Covid-19 kısıtlamaları protesto edildi
16-01-2022 20:57

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Nederland in Verzet (Hollanda Direnişte) ünlü aktivist kol çeşidinden planlı Covid-19 önlemleri ve aşılama kampanyası karşıtı protesto gösterisine binlerce insan katıldı. Çok sayıda polisin görevlendirildiği eylemde göstericiler, ellerinde pankartlar ve zerrin şemsiyelerle yürüdü. Çiftçilerin de traktörleriyle dayanak noktası verdiği protestoda yoğun pıtrak hükümet karşıtı çarpıcı sözler atıldı.

Hollanda'da küsurat halkoyu ve aykırılık baskısının arkası sıra Başbakan Mark Ruttei, geçtiğimiz cuma namazı haset mecburi sıfır mağazalar, kuaförler, gösteriş salonları ve öbür fariza sağlayıcıların disiplin şartlar altında baştan açılmasına müsaade vererek, ülkede muteber karantina tedbirlerini azda olsa kaldırmıştı.

Covid-19'un Omicron mutasyonundan hastanelerin parasız kapasitesinin kesinlikle etkileneceği mevzusundaki kapalılık zımnında barlar, restoranlar ve kültürel mekanların minimum 25 Ocak'a derece boğunuk kalacağı anlatım edildi. Hollanda'da salgının aslında beri 3 milyon 568 bin 999 kişilerde Covid-19 belirleme edilirken, 21 bin 155 insan virüs zımnında yaşamını kaybetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?